Verdienstelijk debuut The Hague Royals in DBL

In Leeuwarden zijn de basketballers van  The Hague Royals de competitie in de Dutch Basketball League met een 81-63 nederlaag tegen Aris. In het lege Kalverdijkje kwam het team van coach Bert Samson goed voor de dag en wist het, voor al in de eerste twee kwarten, de Friezen aardig lastig te maken. Na de rust leken de Hagenaars zelf op weg naar een stunt door de Friezen op drie punten te naderen (46-43). Daarna was de Haagse koek op waarna de Friezen uitliepen naar een 81-63 overwinning.

Het was voor nieuwkomer The Hague Royals een debuut waarnaar reikhalzend werd uitgekeken. “Het geeft ons vertrouwen voor de rest van het seizoen”, was de mening van de staf en spelers. “We zijn toch wel een ploeg waar wel degelijk rekening mee moet worden gehouden.” Komende zondag spelen de Hagenaars hun eerste thuiswedstrijd. Titelkandidaat Den Helder Suns komt dan op bezoek in de Topsporthal van de Sportcampus Zuiderpark. Het duel begint om 15.00 uur.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto: archief

Geef een reactie