HGC doet dit jaar niet mee aan zaalhockey competitie

Het HGC bestuur heeft een moeilijke beslissing moeten nemen. Nadat het kabinet strengere maatregelen heeft aangekondigd om het Corona virus te beteugelen werd al snel duidelijk dat dit impact zou hebben op de sport en op hockey trainingen en wedstrijden.

Helaas betekent dit dat de competities voor alle volwassenen, inclusief H1 en D1 gestopt werden. Trainingen voor de jeugd gaan nog wel door, maar ook voor hen ligt de competitie stil.

De KNHB heeft aangegeven dat een bijzonder klein aantal clubs in de regio mee zouden willen doen aan de competitie. “Helaas betekent dit dat het voor ons weinig zin heeft wel mee te doen; er zal geen sprake zijn van een volwaardige competitie” Daarom heeft het bestuur besloten dat HGC dit jaar niet mee zal doen aan de zaalhockey competitie.

Dat betekent niet dat er geen zaalhockey zal zijn dit jaar. Ook zonder KNHB competitie vindt HGC het belang van zaalhockey voor de technische ontwikkeling heel groot. Daarom heeft de Wassenaarse hockeyclub besloten om een eigen programma in de zaal te ontwikkelen. Dit betekent: onderlinge wedstrijden, events, trainingen, clinics en hopelijk een vorm van competitie met de omliggende verenigingen (die ook niet meedoen met de officiële competitie).

Voor alle duidelijkheid – dit alles natuurlijk onder voorwaarde dat de richtlijnen van de overheid dit mogelijk maken. De veiligheid en gezondheid van iedereen staat voorop. Uiterlijk 1 november zal het bestuur de finale beslissing nemen om de blaashal neer te zetten.

Bron: HGC

Geef een reactie