ADO Den Haag ondanks numerieke meerderheid niet opgewassen tegen Vitesse

ADO Den Haag heeft zondagmiddag in het eigen Cars Jeans Stadion de kans laten liggen om in ieder geval één punt aan de wedstrijd tegen Vitesse Arnhem over te houden. De thuisploeg speelde vrijwel de hele tweede helft met een man meer na een rode kaart voor Oussama Tannane die tweemaal geel voorgehouden kreeg van scheidsrechter Richard Martens vanwege aanhoudend commentaar op de leiding.  

Vanaf de aftrap namen de bezoekers het heft in handen en hadden via Tannane en Tronstad wat mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na een klein halfuur kreeg Amar Catic de kans om de Hagenaars op voorsprong te zetten. Na een uitstekende pass van Samy Bourard schoot de spits tegen keeper Remko Pasveer op. Nauwelijks vier minuten later kwamen de Arnhemmers op een 0-1 voorsprong door een treffer van Armando Broja die alert was na een schot van Openda die in eerste instantie gekeerd werd door keeper Luuk Koopmans. Het was tevens de ruststand. 

Na de thee bracht trainer Aleksander Rankovic Ravel Morrison in het veld voor de man van de assist bij de kans van ADO, Bourard. In de 54e minuut was Milan van Ewijk met een hard schot na een assist van Morrison dicht bij de gelijkmaker, maar Pasveer in het doel bij de Arnhemmers voorkwam dit.

In dezelfde minuut werd door Rankovic een dubbele wissel gepleegd waarbij Michiel Kramer en David Philipp de plaats innamen van Lassana Faye en Vicente Besuijen. Ruim tien minuten later maakte de laatste aanwinst van de Hagenaars, de Griek Nikos Karelis, zijn competitiedebuut door Catic te vervangen.  

De bezoekers bleven zich gegroepeerd opstellen en sloegen in de 71e minuut ongenadig toe door via een snelle counter in de persoon van Chelsea-huurling Broja de 0-2 aan te tekenen.  Een kleine zes minuten later  kreeg Kramer een kansje maar zijn kopbal ging voorlangs het Arnhemse doel. Bepaald pech had de thuisploeg toen een schot van Jonas Arweiler op de lat belandde zodat de aansluitingstreffer uitbleef.

Ook in de ruim bemeten blessuretijd van zes minuten slaagde de Hagenaars er niet in om tot score te komen zodat Broja de man van de wedstrijd was door beide Arnhemse treffers voor zijn rekening te nemen.         

Karakteristieken
ADO Den Haag – Vitesse A. : 32. 0-1 Broja; 71. 0-2 Broja 

Scheidsrechter:   Richard Martens Toeschouwers: 0 

Rood: Vitesse: Tannane (45/2xg)

Geel: Vitesse: Rasmussen  

Geel ADO Den Haag: Philipp, Morrison

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans, v. Ewijk, Bijen, Pinas, Faye (Philipp/55), de Boer, Rigo (Elkmies/78), Bourard (morrison/46), Besuijen (Kramer/55), Arweiler, Catic (Karelis/69). 

 Opstelling Vitesse A.: Pasveer, Dasa, Rasmussen, Bazoer (Delaveris/(88), Hajek, Wittek, Tronstad, Tannane, Huisman (Buitink/78), Openda (Touré/71), Broja (Darfalou/78)

Redactie: Rob Blankenstein

Foto: Archief

Geef een reactie