The Hague Royals presenteert Tim Troussel en Vincent Alkema

En neemt Afscheid van Sam van Dijk

The Hague Royals zet vandaag een belangrijke stap op weg naar de eerste wedstrijd in de Dutch Basketball League. Vandaag presenteren wij namelijk met trots twee versterkingen, die aanstaande zaterdag 26 september 2020 hun opwachting zullen maken in de laatste oefenwedstrijd voor de seizoenstart thuis tegen Landstede Hammers, de regerend landskampioen.
Vandaag brengen wij meer lengte in de ploeg.

We zijn blij dat Vincent Alkema zich aan The Hague Royals heeft gecommitteerd, nadat hij al enkele weken meetrainde met het team. Hij is 30 jaar, speelt in de positie van center/5 en is met een lengte van 2.16m de langste speler van de hele Dutch Basketball League. Vincent is op latere leeftijd begonnen met basketbal, maar ontwikkelt zich in sneltreinvaart. Hij maakte op 23-jarige leeftijd in het seizoen 2013-2014 zijn debuut in de Eerste Divisie, waar hij landelijk speelde voor Landslake Lions uit Landsmeer. In de seizoenen daarna speelde Vincent in de Promotiedivise: eerst voor Hoppers uit Hoorn, daarna voor Landslake Lions, CobraNova in Voorburg en de laatste drie seizoenen voor Harlem Lakers. Nu krijgt hij de kans bij de Royals om zich te tonen in de Dutch Basketball League. In de oefenwedstrijd die wij thuis speelden tegen Sparta Bertrange maakte hij al indruk met 12 punten en 11 rebounds. Veel succes Vincent!

Daarnaast brengen wij vandaag Tim Troussel, Fransman van 25 jaar, naar Nederland. Tim is 2.03m en zal bij de Royals voornamelijk als power forward en center gaan spelen. Tim is een zeer atletische speler, die tussen 2015 en 2017 twee seizoenen op college voor North Lowa CC speelde. De twee seizoenen daarna deed hij dat voor Newman University, waar zijn schotpercentage van 56,2% opviel. Afgelopen seizoen speelde Tim eerst in de Serie C voor Tigullio Ligure, waar hij 15 punten per wedstrijd maakte en met zijn team ongeslagen koploper was. Na de Kerst speelde Tim voor RSV Eintracht Stahnsdorf in de ProB in Duitsland, waar zijn schotpercentage van 49,3% eveneens indrukwekkend was.

Wij zijn ervan overtuigd dat Vincent en Tim échte publiekstrekkers zullen worden van The Hague Royals en problemen gaan opleveren voor onze tegenstanders. Welkom in Den Haag, en let’s go Royals!

Jammer genoeg staat tegenover de komst van Tim en Vincent het vertrek van Sam van Dijk. Wij presenteerden Sam in augustus als eerste speler van de Royals. Helaas bleek het spelen voor de Royals niet te combineren met zijn nieuwe baan, waardoor we in goed overleg besloten hebben de samenwerking stop te zetten. Wij wensen Sam heel veel succes in zijn carrière en hopen hem op korte termijn terug te zien op onze tribunes als fan!

Geef een reactie