Sterker HGC verslaat Tilburgers

Na maar liefst een half jaar niet voor de competitie in actie te zijn gekomen, gingen de hockeyers van HGC zondag voortvarend van start door Tilburg met 3-0 te verslaan.

Seve van Ass stond niet in de basis en mede daardoor wisten de Tilburgers nog even het vege lijf te redden. Toen de HGC-captain het tweede kwart binnen de lijnen verscheen, was het gedaan met de tegenstand. In de 27ste minuut opende Kenta Tanaka de score: 1-0. Vervolgens was het Augustin Bugallo die de score verdubbelde: 2-0.

Wanneer de Tilburgers in de buurt van Sam van der Ven kwamen, was het de Wassenaarse goalie die de kansen degradeerde tot  kleine mogelijkheden die snel onschadelijk werden gemaakt. Tanaka tekende zijn tweede en HGC’s derde treffer aan. Nu was het moraal van de gasten definitief geknakt. En zo kon de Tilburgse coach Jeroen Delmée zijn collega Paul van Ass met de winst ‘boksend’ feliciteren.

Klein Zwitserland ging in Utrecht met 5-0 onderuit tegen Kampong. Met twee rake strafcorners gaf Jip Janssen Kampong zicht op de overwinning. Nadat Martijn Havenga vlak na rust ook nog een strafbal benutte, kwam de zege voor de Utrechtse winst niet meer in gevaar. Terrance Pieters en Silas Lageman zorgden voor de 5-0 eindstand.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto’s: Martin van Oostveen

Geef een reactie