DKC gaat op bezoek bij aartsrivaal VELO

De badmintonners van DKC spelen zaterdag de altijd aansprekende streekderby bij het Wateringse VELO. Het duel gaat van start om 19.00 uur.

Afgelopen weekend stond de tweede wedstrijd van het seizoen op het programma voor het vlaggenschip van DKC. Waar vooraf waarschijnlijk gehoopt werd op de maximale score, moest er uiteindelijk toch één punt achterblijven in Groningen. AMOR GS BC is vorig seizoen gepromoveerd naar de Eredivisie. Hierom voelde coach Dennis van Daalen de Jel de mogelijkheid om een wat creatievere indeling op te stellen.

Voor de Haagse herendubbel traden Tom Blinde en Gijs Duijs aan. Zij hadden weinig moeite met hun tegenstanders, waardoor het eerste punt snel binnengeslagen werd. De damesdubbel bestond deze week uit Manon Sibbald en Kiona van der Werf. Deze dames zijn nog niet echt op elkaar ingespeeld, waardoor dit punt helaas verloren ging.

Vervolgens toonde kopman Mark Caljouw een flinke maat te groot te zijn voor zijn Groningse tegenstander, waarna ook de winstpunten uit de singles van Sibbald en Blinde volgde; 4-1 voorsprong voor DKC. Marlies Baan had daarentegen in de tweede damesenkel meer moeite met haar tegenstandster, maar uiteindelijk wist zij in de derde set toch het vijfde punt binnen te halen.

Ook in het gemengd dubbel zagen we een ietwat verrassende opstelling. Michiel Kruijt had dit keer Charissa Kuiper aan zijn zijde en samen sloegen ze redelijk eenvoudig het zevende punt binnen. Duijs en Van der Werf speelden de tweede mix, waarin zij niet al te veel weerstand kregen van de Groningers, waarmee het laatste punt ook binnen was.

Kopman Caljouw over de wedstrijd: ‘Het teamgevoel is erg goed en we willen alles eruit halen wat erin zit. Het was een geslaagd teamweekend, we hebben onszelf alleen helaas niet de maximale score kunnen geven.’

Geef een reactie