Drop Shot begint sterk aan nieuwe seizoen

De badmintonners van vice-kampioen Drop Shot zijn het seizoen in de eredivisie goed begonnen. In Wijchen werd met 7-1 gewonnen van 2da Smashing. Het enige punt dat werd gemist, kwam door verlies van de Zwitserse nieuwkomer Nadia Fankhauser die in drie games onderuit ging tegen Maureen Zewald (14-21 in de beslissende game). Twee andere partijen (nu in Haags voordeel) werden ook beslist in drie games. Lars Kros won van Yannic Smeets (21-14 in de beslissende) en het gemengd dubbel Wessel van der Aar en Alyssa Tirtosentono wonnen in de derde game met 21-15 van het koppel Maes/Bessem.

De andere Haagse vertegenwoordiger in de badmintoneredivisie, DKC, speelde in Haarlem met 4-4 gelijk tegen Duinwijck.  De Haagse kopman Mark Caljouw was de enige DKC’er die zijn beide partijen wist te winnen. Samen met Michiel Kruijt won hij het mannendubbel van Jordy Hilbrink en Jerry Naestenpadt (17-21 21-16 8-21). In de single was de regerend nationaal kampioen te sterk voor Adrian Dzjolko: 21-13 en 21-10. De twee andere Haagse punten kwamen op naam van Marlies Baan (winst op Corine Breukers) en Manon Sibbald (zege op Marije Bloem: 21-5, 21-17).

Regiogenoot Le Credit VELO (uit Wateringen) verloor in de eigen hal met 3-5 van landskampioen AviAir Almere.

Redactie: Ronald Mooiman
Foto: Archief

Geef een reactie