ADO Den Haag blijft puntloos

ADO Den Haag is er in het eigen Cars Jeans Stadion niet in geslaagd om in ieder geval één punt te pakken. Een eigen doelpunt van centrumverdediger Shaquille Pinas in de 23e minuut deed de thuisploeg de das om. Een voorzet van Bart van Hintum leek eenvoudig door Pinas weggewerkt te worden, maar hij raakte de bal volledig verkeerd en zag tot zijn ongenoegen de bal achter doelman Luuk Koopmans in het doel verdwijnen. Hierna kwamen de Groningers beter in hun spel en het was aan Koopmans te danken, die driemaal handelend moest optreden, dat de score op dat moment tot 0-1 beperkt bleef.  Het enige wat de Hagenaars hier tegenover konden stellen was een vrije trap van Dante Rigo die net naast het doel belandde van keeper Padt. 

Na de thee kwamen de Hagenaars iets beter in de wedstrijd waarbij trainer Aleksander Rankovic diverse wissels had ingebracht. Kersverse aanwinst Illay Elmkies werd gebracht en ook Jonas Arweiler en Sammy Bourard (beiden vorige week nog basisspeler) mochten hun opwachting maken. Ondanks dat er meer dreiging kwam, werd het Groningse doel amper in gevaar gebracht.  Aan de andere kant zorgde doelman Luuk Koopmans met uitstekende reddingen ervoor dat de thuisploeg in de race bleef. Een kopbal van Lunqvist tikte Koopmans bekwaam uit de bovenhoek. Na balverlies van Milan van Ewijk leek de genadeklap voor de Hofstadbewoners, maar Van Ewijk was op tijd terug en herstelde zijn fout.  In de slotfase probeerde de thuisploeg nog wel iets te forceren, maar meer dan enkele dreigende momenten voorkwam de tweede nederlaag in deze competitie niet.         

Karakteristieken:

Scoreverloop: 23. Pinas (ed) 0-1

Scheidsrechter: Makkelie

Toeschouwers: 3.378

Geel: Kramer (ADO Den Haag, Dammers (FC Groningen)

Opstelling ADO Den Haag
Koopmans; Van Ewijk, Bijen, Pinas, Faye (83. Catic), Rigo, Goossens, Ratiu (46.Elmkies/67. de Boer), Besuijen(58. Bourard), Ould-Chikh (58.Arweiler), Kramer.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s: Adofans.nl

Geef een reactie