ADO Den Haag O21 is Feyenoord O21 de baas

ADO Den Haag O21 heeft zaterdagmiddag op de Aftrap een 3-1 overwinning geboekt op Feyenoord O21. In de eerste 45 minuten waren de Hagenaars heer en meester en dat resulteerde al na elf minuten in een 1-0 voorsprong door een treffer van Evan Rottier na een assist van Xander Severina.  Na deze vroege voorsprong bleven de jonge Hagenaars de veel betere ploeg en de Rotterdammers  kwamen er nauwelijks aan te pas. In de 35e minuut was het Jonathan Mulder  die de doelman van de Rotterdammers het nakijken gaf na een slim overstapje van Severina en de 2-0 aantekende. Pas vlak voor de rust moest keeper Youri Schoonderwalt aan Haagse kant handelend optreden bij een kopbal in de bovenhoek die hij tot corner verwerkte.

Na de thee werd gelijk duidelijk dat trainer/coach Rini Coolen van de bezoekers zijn spelers had opgedragen veel feller en agressiever de Hagenaars te bestrijden  en dat resulteerde in de 47e minuut tot de aansluitingstreffer van  Mikael johnsen Torset. Vlak daarna verzuimde aan Haagse kant Evan Rottier in één op één situatie met de Rotterdamse goalie de marge weer op twee te brengen.  De Rotterdammers bleven daarna jagen op de gelijkmaker waarbij de thuisploeg er nog slechts sporadisch uit kon komen met de beste kans op de 3-1 voor Sem Steijn maar zijn kopbal was niet goed gericht zodat het nog steeds alle kanten op kon. Zo’n tien minuten voor tijd kwam de ploeg van trainer Virgilio Teixeira goed weg want tot tweemaal toe verzuimden de bezoekers de 2-2 te scoren ook mede dankzij  doelman Schoonderwalt aan Haagse kant.  Waar iedereen vreesde voor de Rotterdamse gelijkmaker was het in blessuretijd Sem Steijn met zijn vierde competitietreffer die aan alle onzekerheid een einde maakte door de eindstand op 3-1 te bepalen na een uitstekende dieptepass van uitblinker Cain Seedorf. 

Door deze winst nemen de Hagenaars nu de gedeelde tweede plaats in met zes punten achter koploper NAC Breda dat negen punten heeft verzameld.

Na de wedstrijd sprak de redactie met Sem Steijn.

Redactie: Rob Blankenstein

Video: Wim Meijerink

Geef een reactie