Voorburg CC plaatst zich miraculeus voor T20-finaledag

Op papier zou de T20-kwartfinale tegen Hoofdklasser Bloemendaal een niet al te moeilijke wedstrijd moeten zijn. De Bloemendalers toonden zich echter taaie tegenstanders. VCC kwam op de allerlaatste bal met de schrik vrij in een wedstrijd die door regen tot slechts twee maal zes overs was ingekort.

’s Ochtends regende het in Kennemerland. Uiteindelijk besloten de umpires tot een ingekorte variant met 36 ballen elk. Bloemendaal ging goed van start en maakte maar liefst 40 runs in de eerste vier overs. Gemiste vangkansen hielpen VCC daarbij niet. Tobias Nota en Stijn de Leede hielden wel hun vangen vast. Viv Kingma bowlde fantastisch en nam twee voor 8 in zijn twee overs. De slotover leverde drie wickets op en slechts drie runs. Bloemendaal finishte op 52, bijna negen runs per over en een ‘tough ask’.

Bas de Leede en Tom de Grooth maakten achtereenvolgens 8, 9 en 10 runs en lagen vrij aardig op schema om de Bloemendaalse score te overtreffen. Toch moest VCC in de laatste over nog vijftien runs maken. Na een wide en drie tweetjes: nog acht runs uit drie ballen! Bas de Leede móest een zes slaan en deed dat op dit cruciale moment, tot grote blijdschap van zijn teamgenoten. Hoewel Tom de Grooth nog run out ging, werd de wedstrijd met twee singles in Voorburgs voordeel beslist.

Op 5 september mag VCC nu op eigen terrein deelnemen aan de T20-finaledag. Daar worden vrij veel mensen verwacht die zich in verband met corona eerst moeten registreren.

HBS
Op zondag zou VCC in de reguliere 50-overcompetitie tegen HBS spelen, maar de wedstrijd verregende geheel omdat de Hagenaars naar eigen zeggen de pitch niet goed hadden afgedekt. Enkele kilometers verderop kon – op natuurgras – HCC tegen VOC wel doorgang vinden.

Dat Voorburg CC dit jaar met het jongste team van de Topklasse beslag heeft weten te leggen op een gedeelde derde plaats, is enerzijds een verrassing, maar anderzijds een perfecte illustratie van de terechte focus op jeugdcricket in de afgelopen twaalf jaar.

Wel moet VCC rekening mee houden met de mogelijkheid dat zijn twee grootste talenten (Philippe Boissevain en Bas de Leede) komend jaar in Londen spelen. Een en ander zal mede afhangen van de coronasituatie en de Brexit.

Viv Kingma nam in de kwartfinale twee wickets voor acht runs.

Geef een reactie