Nieuw in de Eredivisie zaalvoetbal: ZVV Den Haag


De KNVB begint aan een serie van clubportretten van de nieuwe clubs in de eredivisie. ZVV speelde enkele seizoenen geleden al in de eredivisie, maar kan nu bewijzen dat het geen eendagsvlieg is.

ZVV Den Haag stond op het juiste moment tweede in de Eerste Divisie B en speelt, mede dankzij de corona-maatregelen, komend seizoen weer in de Eredivisie.

In de rubriek ‘Nieuw in de Eredivisie’ stellen we de vier clubs die komend seizoen nieuw zijn in de Eredivisie aan u voor. Dit doen we aan de hand van een interview met de voorzitters van de clubs.

De ambitie om op het hoogste niveau van Nederland te spelen was er al en de club van voorzitter Nick Taal had ook al een periodetitel op zak. Maar door de corona-maatregelen kwam er een onverwachte wending. Lang hoefde het bestuur er niet over na te denken toen het telefoontje van de KNVB kwam: ’Natuurlijk hebben we een beetje geluk gehad. Maar die tweede plek hebben we zelf afgedwongen door op de laatste wedstrijd voor corona van directe concurrent ZVV Ede te winnen. En ja, er moet een hoop gebeuren, maar we kiezen voor de lange termijn.’

Jonge selectie
In Den Haag wordt geen blik met nieuwe spelers opengetrokken. Het grootste gedeelte van de jonge selectie blijft intact en er komen een aantal versterkingen bij. Zo spelen onder andere Bryan Pereira (Futsal Apeldoorn) en Hamza Boukhari (Oud-speler FC Utrecht) volgend seizoen in het geel-groen.

Nick Taal gaat al even mee in het zaalvoetbalwereldje en maakte het begin van de fusie-club ZVV Den Haag mee. De club speelt al jaren op landelijk niveau en pikte al een jaartje Eredivisie-ervaring mee. In 2015 promoveerde de Hagenezen nadat het al meerdere malen nét niet lukte. Helaas kwam de club daarna in financiële problemen en kozen ze ervoor om na de degradatie vanuit de topklasse opnieuw te gaan bouwen. ‘We hebben veel jonge jongens in de selectie. En dankzij deze jongens staan we hier nu. Ik vind dat veel leuker dan met allemaal nieuw aangetrokken en ervaren spelers kampioen worden’.

Sparren met oud-profvoetballers
Samen met een aantal oud-profvoetballers spart Taal regelmatig over de toekomst van de club. Deze oud-profvoetballers spelen bij ZVV Den Haag bij de recreanten en denken graag mee. ‘Voor komend seizoen is het doel handhaven, maar daarna willen we doorbouwen en en een stabiele Eredivisie-ploeg worden. Daarvoor heb je een goede organisatie en beleid nodig. Daar zijn we nu mee bezig’.

Ook de vrouwen in de Eredivisie
ZVV Den Haag is één van de drie ploegen waarbij zowel de mannen als de vrouwen actief zijn op het hoogste niveau. De vrouwen speelden al in de Eredivisie en krijgen binnen de club net zoveel aandacht als de mannen. In totaal heeft ZVV Den Haag komend seizoen 26 teams bij de mannen en twee teams bij de vrouwen. Taal is blij met deze combinatie: ‘In de derde stad van Nederland hoort gewoon Eredivisie zaalvoetbal, bij zowel de mannen als de vrouwen’.
Voorzitter Nick Taal heeft er zin in en kan niet wachten tot de eerste wedstrijd van het seizoen: ‘Wij gaan deze kans gewoon grijpen, en zijn daar natuurlijk al mee begonnen. Deze keer willen we dat het niet bij één seizoen blijft’.

TRANSFEROVERZICHT | ZVV DenHaag
Nieuw: Bryan Pereirra (Futsal Apeldoorn), Karam Boukhari (Victoria/FC Westland), Hamza Boukhari (Victoria/FC Westland), Mo Laari (Victoria/FC Westland) en Anouar Attal Haoui (Victoria/FC Westland).
Weg: Bas Koolmees (gestopt) en Arthur Krijgsman (gestopt).

Tekst: KNVB Zaalvoetbal

Geef een reactie