Helpt clubliefde Beugelsdijk ADO Den Haag ?


Boegbeeld Tom Beugelsdijk van de residentieclub heeft zijn honkvaste basis verlaten en de overstap gemaakt naar Rotterdam West waar hij zijn carrière een vervolg gaat geven op Spangen. Bij Sparta Rotterdam onder leiding van een oude bekende, Henk Fraser, waarmee hij eerder samenwerkte in het (toen nog geheten) Kyocera stadion. De concrete vraag is wat is er gebeurd de afgelopen week ?

Maandag 10 augustus werd Henk Fraser benaderd vanuit het kamp Beugelsdijk, aldus de trainer tegenover FOX Sports die nooit onder stoelen of banken heeft gestoken graag nog een centrumverdediger erbij te willen hebben. Hij was zeker gecharmeerd van de no nonsens type die de Hagenaar is. Daarna is het balletje gaan rollen en hebben zijn zaakwaarnemer (Frank Schouten, red.) en de verdediger de voors en tegens op een rijtje gezet wat uiteindelijk heeft geleid tot de overstap. Opvallend is de uitspraak die de geboren Hagenaar voor de microfoon van RTV Rijmond deed door uit te spreken dat zijn beslissing mede is ingegeven door de moeilijke financiële situatie van de Haagse BVO. Door de verkoop is er wat meer financiële ruimte om de selectie verder te kunnen versterken, met andere woorden de clubliefde van Tom gaat voor alles !
Zoals bekend was Beugelsdijk één van de grootverdieners bij de Haagse BVO naast onder meer Immers en Meijers. De vraag blijft overeind staan, helpt Beugelsdijk ADO Den Haag ?

Duidelijk is dat de Hagenaars een duidelijk andere (financiële en sportieve) koers gaan varen en zo snel mogelijk af willen van de ‘oudere’ garde die nauwelijks nog transferwaarde vertegenwoordigt en ook sportief weinig meer toevoegt. In die zin helpt Beugelsdijk de directie van de club. Opvallend is wel dat de centrumverdediger, die nog een doorlopend contract had tot medio 2021, gratis de deur uit mag. Waarschijnlijk met de gedachte dan maar voor niets, als dat inhoudt dat er wat mogelijk is voor extra nieuwe aanwas. Inmiddels circuleren er de nodige namen waaronder die van Calvin Verdonk die op een zijspoor is geraakt bij Feyenoord en zonder contract zit, maar ook de namen van Mohammed Dauda (Anderlecht en eerder verhuurd aan Vitesse A.) en Luka Adzic (eveneens Anderlecht), waar Haagsetoport.nl al eerder over berichtte, staat in de belangstelling van de Haagse club.

Voor de Haagse supporters zal het wennen worden om boegbeeld Beugelsdijk niet meer in het Cars Jeans stadion in actie te kunnen zien. Hij zal vooral gemist worden om zijn hartstocht, passie en strijdlust. Minder zal hij gemist worden op basis van zijn technische voetbalcapaciteiten, maar daar staat gelijk tegenover: op basis waarvan pak je de punten?
Zondag 13 september staat de eerste competitiewedstrijd voor de selectie van trainer Aleksander Rankovic op het programma, uit bij Heracles Almelo. Tot die tijd is het kijken wat het technisch hart van de club in samenspraak met Rankovic voor mekaar kan krijgen om een eredivisiewaardige ploeg samen te stellen. Het uitgangspunt voor de nieuwbakken trainer zal ongetwijfeld zijn alle posities in het elftal dubbel bezet te krijgen zoals bijvoorbeeld op rechts achterin met Milan van Ewijk en Andrei Ratiu. Op links gaan Boy Kemper en wellicht Calvin Verdonk de strijd aan. Waar Lex Immers en John Goosens als ervaren sterkhouders de kar moeten gaan trekken van een sterk verjongd basiselftal, staat de Haagse BVO open voor een vertrek van Danny Bakker, Michiel Kramer en Aaron Meijers. Bakker en Kramer liggen nog vast tot medio 2021 en Meijers heeft nog een overeenkomst tot medio 2022.

Slotconclusie: Beugelsdijk heeft ADO Den Haag toch geholpen, maar de komst van Peet Bijen zal bewust of onbewust ook een handje geholpen hebben.

Rob Blankenstein (ADO watcher)

Geef een reactie