Derde oefenwinst op rij voor ADO vrouwen

Na eerdere overwinningen op OH Leuven en Ter Leede werd nu op Houtrust competitiegenoot Excelsior Rtd. met 3-1 aan de zegekar gebonden.

Na vijf minuten kwam de ploeg van trainer Sjaak Polak op een 1-0 voorsprong door een treffer van Maartje Looijen al gebiedt de eerlijkheid wel te vermelden dat dit vanuit een vermoedelijke buitenspelpositie gebeurde.

Hierna bleef de thuisploeg het spel bepalen waarbij een breedtepass van Pleun Raaymakers op Jaimy Ravensbergen een beter lot had verdiend dan nu het geval was waarbij de bal net naast de paal verdween. Nauwelijks een minuut later was het toch 2-0 door een treffer van Nikki IJzerman na goed voorbereidend werk van Maartje Looijen. De Rotterdammers kropen wat meer uit hun schulp wat na een klein half uur resulteerde in de 2-1 door een kopbal doelpunt. Op slag van rust voorkwam de lat, tot tweemaal toe, boven de Rotterdamse sluitpost dat de thuisploeg de voorsprong verder uit kon bouwen.

In de rust werden er aan Haagse kant drie verse krachten ingezet waarna in de loop van de tweede helft nogmaals meerdere verse krachten werden ingebracht. De meeste opvallende verschijning was Liz Rijsbergen die heel veel dreiging in haar spel heeft en voortdurend de directe tegenstander opzoekt en in de meeste gevallen als overwinnaar uit de strijd kwam. In de 80e minuut bood Rijsbergen Jaimy Ravensbergen een uitstekende kans maar laatstgenoemde raakte de bal maar half. Vijf minuten later lukte het wel doordat Katelyn Hendriks een perfecte voorzet van uitblinker Rijsbergen onberispelijk inschoot en daarmee de eindstand op 3-1 bepaalde.

Foto’s: Peter Looijen