ADO Den Haag huurt rechtsback Andrei Ratiu


ADO Den Haag heeft een nieuwe rechtsachter in huis gehaald. Andrei Ratiu wordt voor één seizoen gehuurd van Villarreal, met een optie tot koop. De 22-jarige back, die ook als vleugelaanvaller kan spelen, is jeugdinternational van Roemenië en heeft bij Villarreal een contract tot medio 2022.

Ratiu is geboren in het Roemeense Aiud, maar verhuisde op 6-jarige leeftijd al naar Spanje. Na periodes bij Águaviva en Andorra CF stroomde de rechtspoot al vroeg in bij de jeugdacademie van Villarreal. Ratiu doorliep de jeugdopleiding van El Submarino Amarillo en speelde de afgelopen twee seizoenen bij Villarreal B. Op 18 april 2019 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van de Spaanse club. Dat gebeurde in de kwartfinale van de Europa League, tegen Valencia.

“Ik ben zeer gelukkig met mijn komst naar ADO Den Haag”, zegt Ratiu over zijn overstap. “Ik zie dit als een stap vooruit. Er waren vele mogelijkheden om mijn carrière in Spanje voort te zetten, maar ik denk dat een overgang naar de Nederlandse Eredivisie op dit moment de beste keuze is. Ik ga alles geven voor deze club, omdat ik het vertrouwen en de inspanning van de club om mij te halen wil terugbetalen. Het voelt als een eer om in dit shirt te mogen spelen en strijden. Ik kijk ernaar uit om de fans te ontmoeten in het Cars Jeans Stadion, waar ik veel prachtige avonden hoop te beleven.”

Martin Jol, hoofd van het Technisch Hart, heet Ratiu met enthousiasme welkom. “We zijn in de gelukkige omstandigheid om nu meerdere jonge, talentvolle rechtervleugelverdedigers aan boord te hebben. Na het vertrek van Dion Malone, die veel op de positie van rechtsachter gespeeld heeft, was een betere bezetting op deze plek gewenst. Het voordeel van Andrei is dat hij op meerdere linies aan de rechterkant kan spelen. Als hij als back speelt, is hij dan ook zeer offensief ingesteld”, aldus Jol.

redactie: persbericht

Geef een reactie