ADO Den Haag lanceert tenues voor seizoen 2020/2021

Met trots presenteert ADO Den Haag de nieuwe wedstrijdkleding en de rest van de collectie voor het seizoen 2020/2021. De tenues en de trainings- en presentatiekleding zijn op zaterdag 1 augustus van 12.00 tot 18.00 uur voor het eerst verkrijgbaar, tijdens een drive-thru. In de Fanshop bij het Cars Jeans Stadion is de kleding vanaf dinsdag 4 augustus beschikbaar. Vanaf die dag worden ook de orders verwerkt en verzonden bij de webshop, waar vanaf komende zaterdag al wel bestellingen geplaatst kunnen worden.

Thuistenue

Het thuistenue bestaat vanzelfsprekend weer uit onze klassieke geel-groene kleuren, die we al jaren met trots dragen. Ten opzichte van vorig seizoen zijn er drie gele banen op de voorkant zichtbaar, in plaats van twee. Deze zijn wel dunner geworden en bevatten bovendien subtiele texturen, wat meer reliëf creëert. Het shirt heeft een ronde, strakke en groene hals. In de binnenkant van de nek zijn de kernwaarden ‘Strijd, Passie, Haagse bluf’ wederom zichtbaar. Vanuit de voorkant en de schouders loopt het geel-groene door over de mouwen, met een witte lijn ertussen. De groene kleur is uiteraard weer dominant in het shirt, maar het broekje is grotendeels geel. Dat is bij de kousen weer andersom.

Uittenue

Het thuisshirt is dit jaar behoorlijk ‘clean’, maar de nieuwe energie die bij ADO Den Haag heerst komt al helemaal terug in het uitshirt. De heldere lichtblauwe kleur, die aan de zee doet denken, staat voor een nieuwe, frisse start. Het fraaie tenue bevat donkerblauwe en gouden accenten, zoals het clublogo, het Errea-beeldmerk, de sponsoren en de rugnummers. In tegenstelling tot het thuisshirt heeft het eerste uitshirt een echte kraag, die ook dichtgeknoopt kan worden.

Tweede uittenue

Wie een blik werpt op het tweede uittenue, ziet een zwart shirt met een trotse rode ooievaar aan de zijkant. De vogel uit het wapen van Den Haag komt zo op een krachtige wijze terug in de kleding, wat een sterke link met de stad creëert. De ooievaar is dezelfde als degene die in het clublogo is afgebeeld. Vanuit het clubembleem zijn tevens twee elementen in het grijs als patroon zichtbaar op het shirt. Aan de onderkant is dit meer het geval dan bovenin. Los van de witte details bevat het tweede uittenue diverse rode en groene accenten. Zo zijn de mouwen van het shirt, de zijkanten van het broekje en de bovenkant van de sokken rood en groen, wat natuurlijk de oorspronkelijke clubkleuren van ADO zijn.

Keeperstenues

Ook de keepers lopen er komend seizoen weer fris bij. Het eerste keeperstenue is blauw, gevolgd door een witte en een roze outfit. Voor alle keepersshirts geldt dat er sprake is van een golvend lijnenspel over de bovenste helft van de voorkant van het tricot.

Namen op de rug

Het is dit seizoen bij alle shirts zo dat de spelersnamen op de achterkant staan, in plaats van op de voorkant. De namen komen te staan onder het rugnummer, waarmee een wens van veel fans in vervulling gaat.

Als eerste verkrijgbaar bij drive-thru

De nieuwe tenues zijn, samen met de trainings- en presentatiekleding, voor het eerst aan te schaffen bij de speciale drive-thru bij het Cars Jeans Stadion op zaterdag 1 augustus van 12.00 tot 18.00 uur. Supporters kunnen een bestelling plaatsen bij de entree en kunnen de kleding uiteindelijk ophalen bij de finish. Tussendoor komt men langs tal van activiteiten. Bij de drive-thru krijgt iedereen bij aanschaf van een kindertenue een gratis ADO Den Haagrugtasje en kunnen fans die een rugnummer laten drukken hier gratis een (spelers)naam bij laten printen. Deze specifieke acties zijn niet geldig in combinatie met de korting van een Seizoen- of Clubkaart. Betaling is enkel mogelijk per pin.

Uiteraard zijn de tenues en de rest van de nieuwe kleding ook verkrijgbaar bij de Fanshop, maar dat is pas vanaf dinsdag 4 augustus het geval. Op dat moment worden ook de bestellingen via de webshop, die vanaf komende zaterdag te plaatsen zijn, verwerkt en verzonden. De eerste kans om de nieuwe tenues te bemachtigen is dus de drive-thru.

Foto: ADO Den Haag

Geef een reactie