ADO begint oefencampagne met gelijkspel

ADO Den Haag is haar oefencampagne in Maastricht begonnen met een 0-0 gelijkspel tegen MVV dat in het niet afgemaakte seizoen 2019/2020 als 15e stond geklasseerd.

De hitte (34 graden !) was duidelijk van invloed op het vertoonde spel waarbij de Hagenaars voor rust de beste mogelijkheden kregen. Zo was nieuwkomer Peet Bijen gevaarlijk met het hoofd en de geblondeerde Michiel Kramer schoof de bal van dichtbij over na een lage voorzet van Aaron Meijers.

De gastheren kregen hun eerste serieuze kans kort na rust waarbij Twan Visser de lat raakte boven doelman Schoonderwaldt.

Opstelling ADO Den Haag 1e helft: Koopmans; Van Ewijk, Beugelsdijk, Bijen, Meijers; Boussakou (43. De Boer), Immers, Goossens, Bourard; Kramer, Rottier

Opstelling ADO Den Haag 2e helft: Schoonderwaldt; Polley, Muringen, Bakker, Pinas; Rieder, De Boer, Steijn, Bourard (70. Rottier), Rieder, Ould-Chikh; Catic.

In een interview met FOX Sports liet trainer Aleksander Rankovic weten toch goede dingen te hebben gezien met name in de verdediging en in de aanval in een overigens snikheet De Geusselt.

Op de vraag welke spelers hem het beste waren bevallen antwoordde de Serviër dat vooral Boussakou op hem een goede indruk had gemaakt en na rust waren het vooral Kees de Boer en Dehninio Muringen die goede dingen hadden laten zien aldus Rankovic.

Volgende week zaterdag staat de tweede oefenwedstrijd in Almere tegen Almere City op het programma.

Tekst: Rob Blankenstein