Beloften ADO Den Haag vrouwen slaan snel terug tegen FC Twente

Ondanks een vroege achterstand wisten de beloften van ADO Den Haag Vrouwen ook de uitwedstrijd tegen FC Twente zaterdag snel te beslissen. Uitgerekend tegen haar vroegere club vierde import-Tukker Jaimy Ravensbergen haar rentree na een kruisbandblessure.

Geen beste start

In een duel onder kunstlicht in Oldenzaal kende FC Twente de beste start. Een rebound na een vrije trap benutten de Tukkers om snel de leiding te nemen: 1-0.

Snel herstel

De Haagse beloften lieten zien dat het mannenteam dit seizoen niet als enige over veerkracht en karakter beschikt. De gasten raakten niet in de war, maar sloegen snel terug. Binnen vijf minuten bewees Iris Remmers voor de zoveelste keer haar killersinstinct voor het doel: 1-1. Het team van de trainers Bianca Koppers en Olivier Dijk gaf de Twentenaren geen tijd zich van die klap te herstellen. Binnen de kortste keren haalde Anne van Egmond hard uit en zette haar ploeg op voorsprong: 1-2. ADO Den Haag had nu bloed geroken en zette door. Opnieuw zorgde Remmers voor de bekroning. Na haar tegenstander het bos in te hebben gekapt, vierde zij haar 15de voltreffer dit seizoen: 1-3.

Verdedigend soeverein

Na de thee deed FC Twente verwoede pogingen de wedstrijd met snelle counters een ander aanzien te geven. De Haagse verdediging – June Burgers, Jet van Mierlo, Nikki van den Burg en Lynn Verhoef – stond dat echter eenvoudig niet toe. Ook elders op het veld bleef ADO Den Haag soeverein en schiep ook mogelijkheden om de score uit te breiden. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Waterloo meiden onder 16

Voor de eerste keer in de voorjaarscompetitie moesten de meiden onder 16 van ADO Den Haag zaterdag een nederlaag slikken. Na een knappe zege in Zeist op de leeftijdgenoten van PSV (2-0) vond de ploeg in Wateringen haar Waterloo tegen de jongens onder 15 van KMD. Op twee tegentreffers vóór de rust vonden de Haagse meiden geen antwoord.  

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol