ADO Den Haag vrouwen boekt ruime overwinning op Telstar

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zaterdagmiddag in het Bingoal Stadion Telstar. De uitwedstrijd eerder dit seizoen ging voor ADO met 1 – 0 verloren. Met een ruime 4 – 0 overwinning namen de Haagse vrouwen daarmee revanche voor de eerdere verliespartij.

Sterke start

De thuisploeg kende een sterke start. Al in het eerste kwartier had de ploeg van het trainersduo Vos/Scholte al moeten scoren. Nikki IJzerman kreeg al na 20 seconden een kopkans maar kopte naast. Zo’n zes minuten later verzuimde Shanique Dessing om de bal breed te leggen op Manon van Raay die daardoor de openingstreffer onthouden werd.

Lobke Loonen

In de 17e minuut viel dan toch de 1 – 0 door Lobke Loonen die de bal op een presenteerblaadje kreeg van Dessing en de bal alleen maar in het doel hoefde te tikken. Diezelfde Dessing stond ook aan de basis van de 2 – 0. Haar hoekschop werd uiteindelijk door Lysanne van der Wal binnengetikt hoewel Loonen na afloop van de wedstrijd voor de camera van ESPN deze treffer hardnekkig voor zich opeiste. Vlak voor het rustsignaal viel er nog een kopkans te noteren voor Loonen maar haar inzet verdween naast het doel van de bezoekers.

2e Helft

Na de rust met twee wissels aan de kant van de ploeg uit Velsen-Zuid, met onder meer Jannette van Belen  (oud-ADO) die haar opwachting maakte,  was het de vraag of de bezoekers nu wel iets in de melk te brokkelen hadden. De bezoekers zochten wel meer de aanval maar tot echt 100% kansen kwamen ze niet. De eerste kans voor de Haagse vrouwen was voor Dessing maar haar inzet trof geen doel. Het enige wapenfeit voor Telstar was in de 51e minuut toen een schot van afstand bovenop de lat eindigde.

Mooiste doelpunt van de middag

Ruim twintig minuten voor tijd bekroonde Lysanne van der Wal (uitgeroepen tot powervrouw van de wedstrijd) haar sterke optreden met haar tweede goal van de middag. Op de rand van de zestien werd ze aangespeeld door Loonen en met een streep verdween de bal hoog in het doel achter doelvrouw Kelly Steen van de bezoekers.

Slotfase

In de resterende twintig minuten verzuimde de thuisploeg de score nog verder op te voeren. Vijf minuten voor tijd bepaalde de ingevallen Lieke Vis van de bezoekers met een eigen doelpunt de eindstand op 4 – 0.

ADO vrouwen blijft vijfde in de stand

Door de winst nemen de Haagse vrouwen nog steeds de vijfde plaats in in de Azerion Eredivisie net achter het op de vierde plaats staande Fortuna Sittard.

Statistieken

ADO Den Haag – Telstar :  4 – 0  ( 2 – 0)

Scoreverloop : 17e min. 1 – 0 Loonen, 25e min. 2 – 0 v.d.Wal, 63e min. 3 – 0 v.d.Wal, 85e min. 4 – 0 Vis (e.d.)

Gele kaarten : Dessing (ADO Den Haag); v.d.Vlist (Telstar)

Scheidsrechter : Julia van Es

Toeschouwers : 200

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Vonk, Noordermeer, Nelemans, v.Oosten (75/Abali), Douma, v.Raay (83/Eijken), IJzerman, Dessing (63/v.d.Velde), v.d.Wal(63/Raaijmakers), Loonen (83/Viehoff)

Opstelling Telstar : Steen, Ridder (46/Miedema), Remijnse, Gomez, Wolters (46/V.Belen), Kira, Donker, Nottet, Lagcher (64/Vis), v.d.Pol (64/Meijerink), v.d.Vlist (77/v.d.Heuvel)j́