ADO Den Haag ‘bezwijkt’ onder druk, nederlaag in Velsen tegen Telstar

Na twee gelijke spelen op rij (Roda JC en FC Dordrecht) gingen de Hagenaars vrijdagavond op bezoek bij de nummer 18 van de KKD Telstar. In september vorig jaar kwam ADO in eigen huis niet verder dan een 1 – 1 gelijkspel tegen de club uit Velsen-Zuid. Mike Snoei was toen nog de eindverantwoordelijke op de bank bij de Noord-Hollanders maar is inmiddels vervangen door zijn assistenten.

Druk teveel voor ADO

De ploeg van Kalezić was duidelijk niet in goede doen. Op z’n ADO’s kwamen de Hagenaars binnen het kwartier weer op achterstand. Na een diepe bal op Youssef El Kachati kon de Telstar aanvaller, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd,  de bal voorgeven waarna Danzell Gravenberch  de 1 – 0 kon aantekenen.

Kansen ADO

Op het halfuur kregen de bezoekers de eerste kans. Justin Che gaf een hoge voorzet die vervolgens door Henk Veerman met het hoofd richting doel werd gekopt maar doelman Ronald Koeman jr. tikte de bal via de lat over het doel.  Zo’n zeven minuten later viel dan toch de gelijkmaker. Jort van der Sande (weer terug in de basis) reageerde attent op een assist van Daryl van Mieghem en tikte de bal via de onderkant van zijn schoen in het doel van de thuisploeg: 1 – 1.

Opnieuw voorsprong Telstar

Analoog aan de eerste treffer van de Velsenaren werd de bal vanaf rechts door Alex Plat laag voorgezet. De voor de geblesseerd uitgevallen Gravenberch ingevallen Mees Kaandorp reageerde sneller dan Che en doelman Nick Marsman en zette de thuisploeg weer op voorsprong: 2 – 1.

Opnieuw domper kort na rust

De tweede helft, zonder wijzigingen bij beide teams, was nauwelijks twee minuten onderweg toen de thuisploeg opnieuw toesloeg. Een voorzet (weer vanaf rechts !) en zonder enige druk op de bal ging over Timothy Derijck heen en Youssef El Kachati kon de 3 – 1 simpel binnen tikken.

Wissels

Na tien minuten greep Kalezić in en haalde z’n aanvoerder Sürmeli en de weer geblesseerd geraakte van der Sande naar de kant en bracht Jerry van Wolfgang en Silvinho Esajas in de ploeg. Ondanks een veldoverwicht leverde dat weinig op. Wel had Veerman bepaald pech toen hij zijn schot gekraakt zag worden door een Telstar speler en daarna op de kruising zag belandden.

Haags kwartiertje

De bezoekers probeerden nog wel iets te forceren maar in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden zat er nu geen resultaat meer in.

Conclusie

De stress lijkt bezit te hebben genomen van de Hagenaars die van de laatste zes wedstrijden er maar één wisten te winnen (Jong Ajax 2 – 1).

Concurrentie

Koploper Willem II deed zijn plicht door bij FC Den Bosch te winnen en FC Groningen was thuis te sterk voor De graafschap. De andere concurrent in de strijd om de tweede promotieplek, Roda JC,  komt zondag pas in actie bij MVV Maastricht.

Afgezakt naar de 4e plaats

In de stand is ADO inmiddels afgezakt naar de 4e plaats. Vrijdag 29 maart komt FC Groningen op bezoek in het Bingoal Stadion en moeten de Hagenaars,  om überhaupt nog in aanmerking te komen voor directe promotie, de drie punten sowieso pakken.

SC Telstar – ADO Den Haag :   3 – 1  (2 – 1)

Scoreverloop : 14e min. 1 – 0 Gravenberch, 37e min. 1 – 1 v.d.Sande, 42e min. 2 – 1 Kaandorp, 47e min. 3 – 1 El Kachati

Gele kaart : v.Hintum (ADO Den Haag),

Scheidsrechter : Clay Ruperti

Toeschouwers : 2.863

Opstelling Telstar: Koeman, Kruiver, Apau, Oude Kotte, Seedorf (68Tahiri), Turfkruier, El Kachati (68/v.d.Heerik),Koswal, Plat, v.d.Loo, Gravenberch(37/Kaandorp)

Opstelling ADO Den Haag :  Marsman, Asante (55/Absalem), v.Hintum (80/Houwaart), Che, Sürmeli (56/Esajas), Vlak, Derijck, v.d.Sande(56/v.Wolfgang), v.Mieghem, Schalk (68/Sellouki), Veerman

Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s :  ADOFans.nl