Ultimair HIJS Hokij blijft koploper Beneleague na 6 punten weekend

EINDSTAND: EHC Bรคren Neuwied – UltimAir Hijs Hokij: 2 – 3

๐——๐—ผ๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜‚๐—ป๐˜(๐—ฒ๐—ป) ๐—จ๐—น๐˜๐—ถ๐—บ๐—”๐—ถ๐—ฟ ๐—›๐—ถ๐—ท๐˜€ ๐—›๐—ผ๐—ธ๐—ถ๐—ท:

16′ Bartek Bison (0-1)

17′ Raymond van der Schuit (0-2)

19′ Bartek Bison (0-3 Short handed)

Wedstrijdverslag

In een bruisende ambiance heeft koploper UltimAir Hijs Hokij zondagavond de overhand genomen tegen nummer twee Eishockey Club Die Bรคren 2016 e.V.  De Haagse ploeg, aangevoerd door Manitas Demelinne, liet van meet af aan zien waarom ze bovenaan staan. Met een indrukwekkende reeks van drie doelpunten aan het einde van de eerste periode bracht Hijs Hokij de Duitsers zichtbaar uit balans.

Deze dominantie zette zich voort in de tweede periode, totdat de Hagenaars tegen enkele straffen aanliepen in de laatste periode. De thuisploeg rook bloed en scoorde twee doelpunten, waardoor de wedstrijd onverwachts spannend werd. Maar de bezoekers hielden stand, rechtte de rug, en namen de welverdiende drie punten mee naar Den Haag.

Eerstvolgende wedstrijd

De eerstvolgende wedstrijd is komende  vrijdag (16 februari). Dan niet in de eigen Uithof, maar reizen de Hagenaars af naar Belgiรซ voor een uitwedstrijd tegen Mechelen Golden Sharks. De eerste thuiswedstrijd is een dag later  op zaterdag (17 februari), dan tegen het Duitse Diez Limburg.

Bijzonderheden:

Bij UltimAir Hijs Hokij ontbraken in Duitsland Jay de Ruiter, Chad Niddery en Jurryt Smid.

Redactie : Rob Blankenstein