Probleemloze avond voor ADO Den Haag in Oss

ADO Den Haag kende vrijdagavond een probleemloze avond in Oss. De Hagenaars sloten de wedstrijd af met een 1 – 3 overwinning een stand die bij rust al bereikt was. Overigens was de donderdag aangetrokken Jari Vlak nog niet speelgerechtigd voor deze wedstrijd en zat zodoende nog niet bij de wedstrijdselectie.    

1e Helft

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij de nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie TOP Oss. De Brabanders die afgelopen maandag nog verrasten door Cambuur Leeuwarden in eigen huis met 2 – 1 te kloppen en de week daarvoor ook Telstar het nakijken gaven (1 – 0) bleken nu in het eigen Frans Heesen Stadion niet in staat om het de bezoekers echt lastig te maken. Binnen zesendertig minuten moest de thuisploeg al drie doelpunten incasseren. Bij de 0 – 1 was Kürsad Sürmeli de gevierde man door een vrije trap van een meter of achttien tegen de touwen te jagen. De aanvoerder stond ook aan de basis van de 0 -2. Met een mooie steekpass werd Henk Veerman vrij gespeeld, waarna de topscorer koelbloedig doel trof. ADO drukte nog voor rust door. Daryl van Mieghem gaf de bal op een presenteerblaadje aan Jort van der Sande, die de hoek voor het uitkiezen had : 0 – 3. De thuisploeg voerde hierna gelijk een dubbele wissel door. Het sorteerde effect, want de ingevallen Konstantinos Doumtsisos was vlak voor rust verantwoordelijk voor de 1 – 3.      

2e Helft

Ook in de eerste minuten kon ADO, net als voor rust, direct gevaarlijk worden. Joel Ideho was dicht bij een treffer, maar zag zijn schot in de verre hoek via het been van Lars Nieuwpoort daarna op de lat uiteenspatten. De thuisploeg van oud-ADO trainer Ruud Brood ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar tot echt grote kansen kwamen zij niet. Door de marge van twee doelpunten bleef  TOP Oss hoop houden om de wedstrijd toch nog spannend te kunnen maken. Nick Marsman moest bij de les blijven zo ook toen Abel Stensrud zijn doel onder vuur nam en ook Matteo Waem moest nog ingrijpen door de 2 – 3 te voorkomen met zijn hoofd.

Bal op de lat

Ook de bezoekers kregen nog kansen onder meer via Veerman die zijn kopbal op de lat zag belandden. Zo kregen beide ploegen nog mogelijkheden om iets aan de stand te veranderen maar bleven verdere doelpunten uit.

Verse krachten

In de slotfase maakten Silvinho Esajas, Alex Schalk, Jerry van Wolfgang en Henri Koudossou nog hun opwachting. Schalk viel weer sterk in en zag tot twee keer toe zijn schot geblokt worden. Het bleef echter bij dreigingen en zodoende werd er niet meer gescoord. 

Optimaal geprofiteerd

Het was een uitstekende avond voor de Hagenaars die optimaal profiteerden van puntenverlies van de concurrentie. Koploper Willem II, De Graafschap en FC Groningen morsten allemaal punten. Door de winst staat ADO nog slechts vijf punten achter op de Tilburgers.

Karakteristieken

TOP Oss – ADO Den Haag : 1 – 3  (1 – 3)

Scoreverloop : 13e min. 0 – 1 Sürmeli, 28e min. 0 – 2 Veerman, 36e min. 0 – 3 v.d.Sande,44e min. 1 – 3 Doumtsios

Gele kaarten : Nieuwpoort (TOP Oss)

Scheidsrechter : Wouter Wiersma

Toeschouwers : 2.092

Opstelling TOP Oss : Havekotte, J.Mulder(37/Doumtsios), Nieuwpoort, v.Eijma, Pata, Lambrix, Damen (74/Zitman), Kuijpers (37/Zimmerman),  Stensrud (74/v.Peer), Ladan (59/v.Leeuwen), Allemeersch

Opstelling ADO Den Haag : Marman, Che (74/Koudossou), Asante, Waem, v.Hintum, Sürmeli, Christensen (82/Esajas), v.Mieghem (82/v.Wolfgang), v.d.Sande, Ideho (74/Schalk), Veerman (90+2 Houwaart)

Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: ADOFans.nl