Knappe ruime winst (0 – 4) ADO vrouwen in Limburg op Fortuna vrouwen

De vrouwen van ADO Den Haag hebben zondagmiddag op bezoek bij de vrouwen van Fortuna een verrassend ruime overwinning geboekt op de Limburgse vrouwen. Bij rust stond de ploeg van het trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos al met 0 – 3 voor. De eindstand werd uiteindelijk 0 – 4.

1e Helft

Het eerste wapenfeit aan Haagse kant viel na ruim vijf minuten te noteren. Een voorzet van Manon van Raay werd net naast geschoten door Chloé Vande Velde. Nauwelijks vijf minuten later was het Lobke Loonen die uit een corner van Nikki IJzerman de openingstreffer binnenkopte (0 – 1). Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na ruim een kwartier waarbij een schot net over het Haagse doel verdween.

Afstandsschot Vonk

Een schot van een meter of twintig was keeper Claire Dinkla te machtig die de bal achter haar in het doel zag verdwijnen (0 – 2).

Vrije trap Noordermeer

Na de 0 – 2 duurde het tien minuten voordat de derde Haagse treffer een feit was. De bezoekers mochten een vrije trap nemen op zo’n twintig meter van het doel van de Limburgse vrouwen. Specialist Daniëlle Noordermeer (foto) ging achter de bal staan en schoot de bal keihard in de linkerbovenhoek (0 – 3) wat tevens de ruststand betekende.

Geen problemen na rust

De thuisploeg ging na rust snel op zoek naar een doelpunt om de wedstrijd weer spannend te maken. Met twee wissels probeerde trainer Roger Reijners zijn ploeg van nieuwe impulsen te voorzien terwijl de bezoekers met dezelfde elf aan de tweede helft begonnen. In het eerste kwartier waren de eerste mogelijkheden toch voor de Haagse vrouwen via Shanique Dessing en Van Raay  maar treffers leverde dat niet op. Rond het uur moest doelvrouw Barbara Lorsheyd in actie komen toen ze een inzet uit de rechterbovenhoek tikte en daarmee de 1 – 3 wist te voorkomen.

Solo actie Viehoff !

De ingevallen Gina Viehoff begon vlak voor het Haags kwartiertje een geweldige solo actie die door haar knap via de paal werd omgezet in de vierde Haagse Goal (0 – 4). Zo’n vijf minuten eerder had Loonen al de genadeklap uit kunnen delen maar haar inzet op aangeven van Dessing verdween net over het Limburgse doel.

ADO rukt op in de stand

Door deze winst klimt ADO vrouwen nu op naar de bovenkant van het rechterrijtje en heeft de vierde plaats in de stand (geeft recht op na-competitie) weer enigszins in zicht. Die plaats wordt nu nog ingenomen door de tegenstander van vandaag Fortuna dat zeven punten meer heeft dan ADO.

Statistieken

Fortuna – ADO Den Haag :  3 – 1  (0 -3)

Scoreverloop : 10e min. 0 – 1 Loonen, 25e min. 0 – 2 Vonk, 36e min. 0 – 3 Noordermeer, 72e min. 0 – 4 Viehoff