Uitglijder beloften ADO Den Haag vrouwen bij herstart competitie

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen reden zaterdag een scheve schaats bij de hervatting van de competitie tegen herfstkampioen PSV.

Parijs op stelten

De Haagse beloften bereidden zich vorige week met een geslaagde trip naar Parijs voor op de tweede helft van de competitie. In een pittige oefenpartij – drie waarschuwingen, één keer rood –  legden de gasten de Franse leeftijdgenoten het vuur na aan de schenen. Uiteindelijk ging de zege op het nieuwe trainingscomplex van Paris Saint Germain (kosten 350 miljoen euro) met 2-0 naar de Parisiennes.

Valse start

Zaterdag ontving ADO Den Haag PSV op Houtrust. De wedstrijd leek aanvankelijk niet door te gaan, omdat één derde van het veld onbespeelbaar was verklaard. Op dat oordeel werd later teruggekomen, zodat beide ploegen alsnog het kunstgras op moesten. De gasten hadden daar duidelijk minder moeite mee. Binnen twaalf minuten stond er 0-2 op het scorebord. De thuisploeg wist zich over die opdoffers heen te zetten en de Eindhovenaren onder druk te zetten, maar bij rust moest er nog steeds een berg worden bedwongen.

Sein op rood

Aan de tweede helft begonnen de Haagse beloften met het geloof dat er nog wat te halen was. Een na twee minuten zwaar bestrafte overtreding van Jet van Mierlo gooide roet in het eten. De jeugdinternational werd uit het veld gestuurd en PSV sloeg uit de vrije trap voor de derde keer toe.

Tien tegen Elf

Met tien tegen elf legde ADO Den Haag zich nog niet bij de nederlaag neer. In de counter wist de ploeg nog gevaar te stichten, maar te vaak werd met het doel in het vizier de trekker niet overgehaald. PSV deed dat in de tweede helft nog wel één keer: 0-4. ADO Den Haag gaat volgende week zaterdag voor revanche in een uitwedstrijd tegen Ajax.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol