HRC wint ruim in Hoek van Holland

Het eerste team van de Haagse had een vliegende start deze zaterdag in Hoek van Holland. Binnen de 4 minuten na de kick off wist Tuivake Manoa al een try te drukken die ook werd geconverteerd (0-7). HRC verzuimde vervolgens echter verder uit te lopen door de penalties te benutten en het thuisteam kon na een half uur ballen op gelijke hoogte komen (7-7). Omdat de 3e penalty wel werd benut door HRC gingen het met een krappe 7-10 voor, de rust in.

3 minuten na rust wist HRC nog een penal te benutten en krap 10 minuten verder drukte ze ook een try (zonder conversie) waardoor onze mannen uitliepen naar 7-18. HRC hield de druk er op en de rest van de wedstrijd speelde zich voornamelijk op de helft van Hoek van Holland af, maar pas vlak voor tijd wist de Haagse de verdediging van de Hookers nogmaals te verschalken. Eindstand 7-23.

HRC 2 verloor vandaag in Utrecht met ongebruikelijk verschil van USRS (42-10).