Die Haghe wint ook 7e wedstrijd

Na een paar weken rust om te genieten van de feestdagen, hervatte Die Haghe de zaalcompetitie.  Met een overwinning in de laatste `heenwedstrijd` tegen Vitesse, bleven de geelzwarten zonder puntverlies.

Nerveus

Beide ploegen weten over het algemeen makkelijk de korf te vinden, maar de thuisploeg beschikt over een sterk scorend damesviertal en een zeer doeltreffende heer. Een schone taak voor Die Haghe coaches Niels vd Steuijt en Tim Abbenhuis om dit gevaar tactisch te beteugelen. Het begin van de wedstrijd was voor Vitesse, met name omdat bij Die Haghe de aanval enigszins nerveus aan de wedstrijd begon. Na 4 minuten opende Vitesse de score en nam na de gelijkmaker een 3-1 voorsprong. De nervositeit aan Haagse zijde verdween en langzaam kwam Die Haghe beter in haar spel. Met 4 scores op rij stond het na een kwartier spelen 3-5, waarna Vitesse nog wel de 4-5 liet noteren. Die Haghe was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist dit niet in een groot scoreverschil uit te drukken. Bij de stand van 8-11 zocht men de kleedkamers op

Sterk verdedigen

De 2e helft voerde Die Haghe de druk op de aanvallers van Vitesse steeds verder op en die wisten hier niet goed mee om te gaan. Aanvallend kreeg Die Haghe veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Pas in de 38e minuut was het Sander Snaphaan die dit doorbrak en vervolgens liepen de Kanaries steeds verder weg. Het spel van Die Haghe zat tactisch goed in elkaar, wat wel blijkt uit het feit dat Vitesse de 2e helft slechts 1 keer tot scoren kwam. De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar en Die Haghe won uiteindelijk met 9-17.