Beloften ADO Den Haag vrouwen slepen bij Ajax punt uit vuur

De beloften van ADO Den Haag Vrouwen hebben zich zaterdag goed hersteld van de valse herstart in de tweede competitiehelft . In Amsterdam knokte het toekomstteam zich op de valreep naar een dikverdiende puntendeling.

Horror-start

Na een nuttig midweeks oefenduel tegen FC Rijnvogels (zwaarbevochten winst met 3-2) kenden de Haagse beloften in de hoofdstad een ware horror-start. In de tweede minuut liet de Haagse verdediging zich verrassen door een lange bal: 1-0. Alsof dat niet erg genoeg was, ging twee minuten later de bal op de stip na een overtreding van doelvrouw Fleur de Bruijn. Ajax profiteerde opnieuw: 2-0.

Herstel

In plaats van de witte vlag te hijsen, verzetten de gasten vanaf dat moment langzaam maar zeker de bakens. De thuisclub werd wel de bal gegund, maar kansen stond de ploeg van de trainers Bianca Koppers, Olivier Dijk en Priscilla Mesker niet meer toe. Vooral in de omschakeling wisten de bezoekers wel gevaar te stichten. Dat leverde om te beginnen een halvering van de achterstand op. UIt een hoekschop sloeg specialiste Cato Pijnacker Hordijk toe met het hoofd. Nog voor het rustsignaal wist ADO Den Haag de vroeg opgelopen aanzienlijke schade volledig weg te poetsen. Niet voor de eerste keer dit seizoen sloeg topscorer Iris Remmers toe met een bekeken punter: 2-2.

Beloond in blessuretijd

Gesterkt door die wederopstanding kregen de Haagse beloften vroeg na de pauze toch weer een draai om de oren. Onzorgvuldig uitverdedigen na een hoekschop werd cash betaald: 3-2. De spelers lieten zich door die nieuwe tegenslag niet in de war brengen en bleven het eigen strijdplan gedisciplineerd uitvoeren. Daardoor hielden zij uitzicht op een beter resultaat. De volhouders werden uiteindelijk beloond in blessuretijd. Nog één keer hanteerde Remmers haar toverstaf en krulde de bal in de uiterste hoek, haar tiende competitietreffer in deze jaargang. De 3-3 zorgde voor een verdiend Haags feestje in de schaduw van de Johan Cruijff Arena.

Eerste victorie meiden onder 16

Een half seizoen lang joegen de meiden onder 16 van ADO Den Haag vergeefs op een eerste competitiezege. Op bezoek bij de jongens onder 15 van RKDEO kwam de ploeg op een moeilijk bespeelbaar veld eerst op achterstand. Binnen vijf minuut zorgde captain Sam van den Akker voor een passend antwoord. Via een tegenstander verraste zij de doelman: 1-1. Na de rust gretig uit de kleedkamer gekomen, vloog de Haagse ploeg de thuisclub direct naar de keel. Isis Kolfoort lanceerde Anne Vrolijk en haar snoeiharde uithaal kwam pas tegen het net tot stilstand: 1-2. Ondanks een slotoffensief van RKDEO stapten de ADO-meiden ten slotte eindelijk weer zegevierend van het veld.

Redactie: Roeland Gelink
Foto’s: Carlo Bol