Alles over ADO Den Haag vrouwen – FC Utrecht

Na de winterstop hervat ADO Den Haag Vrouwen op zaterdag 20 januari de competitie. In het eigen Bingoal Stadion neemt de ploeg van trainersduo Alex Scholte en Stephan Vos het op tegen FC Utrecht. De uitwedstrijd in de Galgenwaard, eerder dit seizoen, einidige onbeslist; 0-0

FEITEN EN WEETJES

  • ADO Den Haag Vrouwen treft FC Utrecht voor de 23ste keer. Zestien keer zegevierde de Residentieclub, terwijl de ploeg uit de Domstad driemaal wist te winnen. Drie duels eindigden onbeslist, waaronder dus de uitwedstrijd dit seizoen.
  • De terugkeer in de Eredivisie na ruim 9,5 jaar was aanvankelijk zeer succesvol voor FC Utrecht. De eerste vier duels wist de ploeg, die bestaat uit veel speelsters met ruime ervaring in de Nederlandse competitie, te winnen. Daarna werden de resultaten wisselvalliger en inmiddels wacht het elftal al drie duels op een overwinning.
  • Met zeventien punten uit elf wedstrijden staat FC Utrecht momenteel op de zesde plaats.
  • ADO Den Haag Vrouwen staat één plek en vier punten achter de komende tegenstander.
  • Ook de Residentieclub is zoekende naar een stabiele reeks. Van de laatste acht competitiewedstrijden voor de winterstop eindigde er namelijk maar één in een Haagse zege. Beide clubs lijken dus voor elkaar op dit moment de ideale tegenstander om een overwinning te kunnen bijschrijven.

VOORBESCHOUWING MET LAKEESHA EIJKEN

“Tijdens het trainingskamp in Portugal hebben wij hard getraind en gewerkt aan de verbeterpunten van het team,” zegt Lakeesha Eijken over waar de aandacht lag in de korte winterstop. “Persoonlijk kijk ik terug op een goed trainingskamp. Als team hebben wij er alle vertrouwen in dat de tweede seizoenshelft ons meer punten gaat opleveren dan de eerste.”

Afgelopen zomer was de 22-jarige aanvalster de enige versterking van ADO Den Haag Vrouwen die van buitenaf kwam. Eerder speelde de voormalige jeugdinternational bij onze zuiderburen voor Standard Luik en KAA Gent. “In België had ik te maken met verschillende soorten systemen. Deze ervaring heb ik meegenomen en helpt mij enorm bij ADO Den Haag Vrouwen. Verder voel ik mij op mijn gemak doordat ik goed ben opgevangen door iedereen binnen de club. Tot slot hebben wij het heft in eigen handen om er nog een mooi seizoen van te maken. Op basis van de kwaliteiten die wij als team bezitten, zie ik ons hoger eindigen dan onze huidige zevende plaats.”

Om de achterstand op de top zes te verkleinen is een overwinning op FC Utrecht in eigen huis noodzakelijk. “De uitwedstrijd ging best gelijk op, er waren hier en daar voor beide ploegen wat kansen. Ik verwacht dat het geen makkelijke wedstrijd zal worden. Met het thuispubliek achter ons gaan wij er alles aan doen om de drie punten binnen te slepen.”

KAARTVERKOOP

De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – FC Utrecht wordt op zaterdag 20 januari gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. Aftrap is om 16:30 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 15.00 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Voor slechts EUR 2,50 ben je zaterdag al van de partij!

Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen. 

BTN TICKETS

PARKEREN

Een parkeerkaart is voor deze wedstrijd niet nodIg. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid rondom het Bingoal Stadion. Houd hiervoor P2 aan.

RECYCLEBARE BEKERS

ADO Den Haag zet een belangrijke stap in de richting van een duurzamere toekomst. Met ingang van het seizoen 2023/2024 starten we met het recyclen van plastic bekers in ons Bingoal Stadion. Deze beslissing is genomen met het oog op het verminderen van onze ecologische voetafdruk en het bevorderen van soortgelijke milieuvriendelijke initiatieven. Dit kunnen we echter niet alleen, we hebben jullie hulp hierbij nodig! Dat doen we als volgt: 

Bestellen van je drankje:

  1. Bij het bestellen van een drankje betaal je een milieu-bijdrage (EUR 1,50) voor het plastic bekertje waarin deze geschonken wordt. 
  2. Nieuw drankje bestellen? Lever dan jouw oude bekertje in! Wanneer je geen bekertje inlevert betaal je opnieuw de milieu-bijdrage. 
  3. Wanneer je het stadion verlaat (of wanneer je geen nieuw drankje besteld) ontvang je een muntje voor je ingeleverde bekertje. 
  4. Bij je volgende bezoek aan het Bingoal Stadion kun je met jouw muntje weer een drankje bestellen en betaal je niet de extra milieu-bijdrage.