ADO Den Haag klopt NAC Breda en rukt op naar 3e plaats in KKD

ADO Den Haag ontving vrijdagavond in het Bingoal Stadion NAC Breda. De ploeg uit Brabant met oud-ADO speler Boy Kemper in de gelederen was de laatste weken onder trainer Jan Paul van Gastel gestaag opgeklommen naar de bovenste regionen in de KKD. De thuisploeg sloeg een belangrijke slag door de wedstrijd met 3 – 1 winnend af te sluiten een score die bij rust al bereikt was.

Wijzigingen basis
Ten opzichte van de basis die met 1 – 1 gelijk speelde tegen Willem II had Kalezić al dan niet noodgedwongen liefst vier andere namen bij het begin van het duel op het wedstrijdformulier gezet. Granli, Absalem ( geschorst), Koudossou en Christensen ontbraken zodat Asante, Sürmeli ( terug van schorsing), Siereveld en Ideho aan de wedstrijd begonnen.

Zeperd

In de 8e minuut kwamen de bezoekers op een 0 – 1 voorsprong. Via Boy Kemper kwam de bal bij Aimé Omgba die vervolgens Roy Kuijpers wist te vinden. Het schot van de laatste was bepaald niet onhoudbaar maar belandde onder het lichaam door van doelman Tim Coremans tegen de Haagse touwen (0 – 1).

Doelpunt van de week

Vijf minuten later trok de thuisploeg de stand weer gelijk. Na een assist van Daryl van Mieghem verschalkte topscorer Henk Veerman de iets voor zijn doel staande doelman Roy Kortsmit met een ragfijne boogbal die in de bovenhoek belandde (1 – 1).

Beste helft van de Hagenaars dit seizoen

De Hagenaars waren in de 1e helft duidelijk de bovenliggende partij. Na de gelijkmaker bleven de gastheren duidelijk de bovenliggen partij wat ruim tien minuten na de 1- 1 resulteerde in de Haagse voorsprong. Het was eerst Jort van der Sande die Tyrese Asante aan het werk zette waarna zijn voorzet maar net werd naast getikt door Veerman. Nauwelijks één minuut later namen de Hagenaars dan toch de voorsprong. Van Mieghem was de maker van de 2 – 1 na een geweldige assist van Silvinho Esajas, die overigens vlak na de warming-up te horen had gekregen dat hij zou beginnen na het in de warming-up afhaken van Malik Sellouki. In deze fase was Joel Ideho, die zijn directe tegenstander herhaaldelijk zijn hielen liet zien, dicht bij een doelpunt maar zijn inzet belandde in het zijnet. In de laatste tien minuten van deze 1e helft kregen de Brabanders een reuze kans op de 2 – 2 maar verzuimden om te scoren. Vlak voor het rustsignaal bepaalde opnieuw Van Mieghem de ruststand op 3 – 1 na geweldig voorbereidend werk van Ideho.

2e helft

Na de rust was het te verwachten dat de bezoekers op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Het duurde een kwartiertje voordat de ploeg van Jan-Paul van Gastel gevaarlijk kon worden. Nadat de bal gevaarlijk voor werd gegeven en Coremans er niet bij kon was het de spits van de bezoekers die de bal over het Haagse doel kopte. De ploeg van Kalezić kwam nog zelden van de eigen helft af. En moest zich beperken tot verdedigen.

Kunst en vliegwerk

Af en toe met kunst en vliegwerk bleef de 3 – 2 uit en boekte de thuisclub een zeer belangrijke overwinning en klom door de winst op naar de derde plaats in de KKD.

Statistieken

ADO Den Haag – NAC Breda :  3 – 1           (3 – 1)

Scoreverloop : 8e min. 0 – 1 Kuijpers, 13e min. 1 – 1 Veerman, 24e min. 2 – 1 v.Mieghem , 43e min. 3 – 1 v.Mieghem

Gele kaarten : Siereveld, Veerman, S.Esajas, Werker, Waem (ADO Den Haag), Kemper, Boere ( NAC Breda)

Scheidsrechter : Jannick van der Laan

Toeschouwers : 6.721

Opstelling ADO Den Haag : Coremans, Asante, Waem, v.Hintum, Surmeli, v.Mieghem,S.Esajas, v.d.Sande, Ideho (90+4/R.Esajas), Siereveld (65/Werker), Veerman

Opstelling NAC Breda : Kortsmit, Koscelnik (85/Marijnissen), Kemper (85/Wernersson),  Staring (59/Omarsson), Garbett, Martina, Garbett (77/Vet), Kuijpers (85/Jaddi), Boere, Omgba, Besselink, Janosek

Foto’s: Ashton Tokromo