UltimAir Hijs Hokij en hoofdcoach Henry Thom beëindigen samenwerking

De samenwerking tussen UltimAir Hijs Hokij en hoofdcoach Henry Thom is beëindigd. De beslissing komt na een teleurstellend eerste seizoenshelft waarin de verwachte resultaten niet zijn behaald.

De Duitse Thom, die dit seizoen aantrad als hoofdcoach van Hijs Hokij, heeft zijn uiterste best gedaan om het team naar succes te leiden. Helaas hebben de tegenvallende prestaties geleid tot de onvermijdelijke beslissing om de wegen te scheiden.

De BeNe League Cup is afgelopen weekend tot een einde gekomen, en ondanks de verwachtingen dat Hijs Hokij zich in de top vier zou nestelen, eindigde de club als zevende met 16 punten uit 16 wedstrijden achter nummer zes Chiefs Leuven.

Voorzitter Harry Vlaardingerbroek reageert op het vertrek van Thom: “Pijnlijk, maar onvermijdelijk. De teleurstellende resultaten, samen met de evaluatie, hebben uiteindelijk in deze beslissing geresulteerd. Er is alles aan gedaan om het tij te keren. Dat is helaas niet gelukt.”

Tekst gaat verder onder de foto.

Thom won aan het begin van dit seizoen nog de Super Cup met UltimAir Hijs Hokij.

Opvolger
In afwachting van een nieuwe hoofdcoach zal oud-speler Jasper Kick voorlopig de functie van interim-hoofdcoach op zich nemen. Kick, voormalig captain van de club, heeft zich als speler bewezen een echte leider te zijn en is vastberaden om de club naar betere resultaten te leiden. “Ik laat mijn club niet in de steek”, zegt Kick. Hij zal de leiding over het team hebben tot er een geschikte opvolger is gevonden.

Het bestuur van UltimAir Hijs Hokij bedankt Henry Thom voor zijn inzet en wenst hem succes in zijn toekomstige uitdagingen. De club zal zich nu richten op het vinden van een nieuwe coach om de weg naar succes weer in te slaan.

Bron HIJS Hokij
Foto Robert Bos