Oud speelster Van Belen doet ADO vrouwen de das om

De vrouwen van ADO Den Haag hebben vrijdagavond in Velsen-Zuid tegen de vrouwen van Telstar een 1 – 0 nederlaag geleden.  Uitgerekend Jannette van Belen van de thuisploeg, vorig seizoen nog uitkomend voor de Haagse vrouwen, deed de bezoekers de das om.

Lorsheyd en Abali

Voor doelvrouw Barbara Lorsheyd (foto) was de ontmoeting in het 711 Stadion haar 300e wedstrijd voor de Haagse vrouwen. IIlham Abali maakte voor de eerste keer dit seizoen deel uit van de basis nadat ze in februari 2020 zwaar geblesseerd was geraakt.

1e Helft

In een wedstrijd die pas na een kwartier een beetje op stoom kwam was het Bo Vonk die voor de bezoekers het eerste gevaar creëerde. Uit haar voorzet schoot Manon van Raay over het doel. De thuisploeg reageerde daarop met een vrije trap maar die vloog over het Haagse doel. Abali was vervolgens dicht bij de openingstreffer na een één-tweetje met Van Raay maar haar inzet spatte uiteen op de lat. De bezoekers voerden daarna nog meer de druk op wat resulteerde in een uithaal van Van Raay die rakelings naast ging. Aan de andere kant zag Lorsheyd oud-ploeggenoot Jannette van Belen vrij voor zich opduiken. Met een knappe redding hield zij haar doel schoon. Zonder doelpunten zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Op zoek naar een voorsprong dwong ADO de eerste corner af. De verdediging van de thuisploeg wist de bal weg te werken. Na ruim tien minuten was het Van Belen die de 1 – 0 tegen de Haagse touwen schoot. Hier ging wel Haags balverlies aan vooraf. Vervolgens strandde pogingen van Louise van Oosten op de sluitpost van Telstar en Van Raay zag haar inzet geblokt worden. Om de druk nog verder op te voeren kwam Lakeesha Eijken in het veld voor Wiëlle Douma en Vanessa Susanna nam de plaats in van Nikki IJzerman.    

Haags kwartiertje

In het Haags kwartiertje kwam Eijken vrij voor het doel maar haar inzet werd gepakt door Kelly Steen van de thuisploeg. Terwijl de tijd wegtikte nam Daniëlle Noordermeer een vrije trap maar haar poging leverde niets op. Bij een counter van de thuisploeg voorkwam Vonk nog een grotere achterstand. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd schotelde Van Raay Loonen een uitstekende kans voor maar de inzet van de spits verdween net langs de verkeerde kant van de paal.         

Karakteristieken

Telstar – ADO Den Haag:  1 – 0  (0 – 0)

Scoreverloop: 56e min. 1 – 0 Van Belen

Gele kaarten: Hassani (Telstar)

Scheidsrechter:  Lizzy van der Helm

Toeschouwers: ca. 250

Opstelling Telstar: Steen, Ridder, Remijnse (72/v.d.Pol), Hermans, Donker, Hassani (82/Wolters), Kira, v.d.Vlis (57/Meijerink), Gomze, Vis (72/Nottet), v.Belen

Opstelling ADO Den Haag: Lorsheyd, Vonk, Douma (69/Eijken), Noordermeer, Nelemans, v.d.Wal (86/v.Egemond), v.Oosten, IJzerman (69/Susanna), Abali (81/v.d.Velde), Loonen, v.Raay

Redactie: Rob Blankenstein
Foto: Marc Klaui / ADOFans.nl