Lobke Loonen bezorgt ADO vrouwen tegen Fortuna Sittard toch nog een punt

De vrouwen van ADO Den Haag ontvingen zaterdagmiddag in het Bingoal Stadion Fortuna Sittard. De Limburgse vrouwen, met de Belgische international Tessa Willaert in de gelederen, leden afgelopen weekend nog een 3 – 1 nederlaag bij koploper FC Twente. De Haagse vrouwen versloegen AZ op trainingscomplex Wijdewormer met 4 – 2.

1e Helft

De bezoekers namen vanaf de aftrap gelijk het initiatief. Al in de 1e minuut resulteerde dat in een gevaarlijke voorzet vanaf de flank die door een ADO verdediger getoucheerd werd wat resulteerde in een hoekschop die overigens niets opleverde voor de Limburgse vrouwen. Na een kleine tien minuten kreeg de IJslandse Maria Catharina Olafsdottir een levensgrote kans maar zij schoot in het zijnet. De Haagse vrouwen konden daarin aanvallend opzicht weinig tot niets tegenover stellen en  schiepen zich dan ook geen kansen. Na ruim twintig minuten kreeg de ploeg van oud-prof Roger Reijners aan de zijkant op een meter of 25 een vrije trap te nemen. Middenvelder Alieke Tuin belastte zich daarmee en haar inzet verdween in de verre bovenhoek (0 – 1) achter doelvrouw Barbara Lorsheyd die er niet goed uitzag bij deze tegentreffer. Een paar minuten later dreigde de eerste kans te ontstaan voor de thuisploeg. Een voorzet van Nikki IJzerman die in de zestien belandde kwam bij Manon van Raay maar haar balbehandeling was niet toereikend om daar een echte kans uit te halen. In het verdere verloop tot de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht en zochten met de 0 – 1 de kleedkamers op.

2e Helft

Na de thee, met één wissel aan de kant van de bezoekers, ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Het balbezit aan Haagse kant was wel duidelijk meer in vergelijking met voor de rust maar, het euvel van het creëren van kansen, openbaarde zich ook in deze helft. De bezoekers vonden het wel best en bleven zonder echt grote problemen simpel overeind. In de slotfase met Vanessa Susanna voor Bo Vonk en door achterin één op één te spelen gingen de Haagse vrouwen volle bak om toch nog een resultaat te behalen.

Fortuna weigert trekker over te halen.

In de laatste vijf minuten van de reguliere speeltijd weigerde achtereenvolgens aanvoerder Tessa Wullaert (uitstekende redding Lorsheyd) en de ingevallen Hanna Huizenga om de thuisploeg de genadeklap te geven door 100% kansen om zeep te helpen.

Lobke Loonen bezorgt ADO een punt

In de 4e minuut van de extra tijd was het Lobke Loonen die eigenlijk vanuit een ‘onmogelijke’ hoek de gelijkmaker achter Diede Lemey binnenschoot. Een harde uithaal belandde via de binnenkant van paal en laat tegen de touwen en leverde dus alsnog een punt op voor de ploeg van het trainersduo Stefan Vos en Alex Scholte.                         Karakteristieken

ADO Den Haag – Fortuna Sittard
: 1 – 1. (0 -1)

Scoreverloop : 22e min. 0 – 1 Tuin, 90+4 min. 1 – 1 Loonen

Gele kaarten : Susanna (ADO Den Haag),  Antonsdottir (F.Sittard),

Scheidsrechter :  Luuk Hendrix

Toeschouwers : ca. 300

Opstelling ADO Den Haag : Lorsheyd, Noordermeer, Vonk (76/Eijken),Nelemans, v.Oosten, v.d.Wal, IJzerman, Stoop, Douma, v.Raay (86/Susanna), Loonen


Opstelling Fortuna Sittard : Lemey, Moorrees, v.Diemen, Knol, Antonsdottir(69/Foederer), Olafsdottir (46/Davidson),Tuin, Hulst (87/Teulings), v.Heeswijk, Wullaert, Delacauw (78/Huizenga)


Redactie: Rob Blankenstein
Foto’s: Ashton Tokromo