HRC 1 wint van RFC Haarlem. HRC 2 te sterk voor Ascrum 1

HRC1 vs RFC Haarlem1 was ondanks het weer goed bezocht. HRC opende de nieuwe perstribune en het spelershome in aanwezigheid van hare excellentie.

HRC kwam lekker uit de startblokken met al in de 2de minuut een signature drogist van David Weersma (3-0). Haarlem zette daarin 4de minuut echter meteen een try tegenover (3-5) en deed dat 2 minuten nogmaals (nu met conversie 3-12). In de 14de minuut was het the man with the golden boot – (player of the year 2022 2023) David Weersma – die het oval nogmaals tussen de palen liet verdwijnen en HRC liet aansluiten tot  6-12.Maar hij had nog meer in petto ook in 19de en 21ste minuut kickte hij trefzeker en zo kwam de stand in balans 12-12. En toen  Taffy Kahembe in de 28 ste minuut ook nog een try drukte en ook die  conversie weer goed was stond er een best fijne 19-12 op het bord. Dat bleef – ondanks een gemiste penalty kick voor Haarlem en een rode kaart voor beide teams – zo tot het rustsignaal.

In de tweede helft werd het super spannend want in de 8ste minuut bracht de geconverteerde try van Haarlem de stand weer in evenwicht 19-19 en dat bleef lang staan! HRC kreeg meerdere kansen maar wist het bord pas in de 32ste minuut weer in beweging (weer een drop goal van David Weersma 22-19) en in de 39ste minuut flikte hij het opnieuw waarmee hij de eindstand op 25-19 bracht.

HRC 2 wint ruim van Ascrum

HRC2 vs ASCRUM1 startte zaterdag op het kunstgras, in echt rugbyer (= regen). En hoewel het langs de lijn dus bikkelen was, liep het bij HRC 2 als een zonnetje.

– 6de minuut try door Jelle Straatman 5-0;
– 17de minuut try door Ruben Koster 10-0;
– 19de minuut try nr 2 voor Ruben Koster 15-0.

Kort intermezzo : in de 21ste minuut verliet Bastien Monier geblesseerd het veld, hij werd vervangen door Dennis Puttkammer.

– 23ste minuut try door Dorius Le Poole en conversie door Olivier Hesselink  22-0;
– 27ste minuut try van Liam Stone en conversie van Olivier Hesselink 29-0.

3 minuten later kwam ook Ascrum op het bord (29-7) in in minuut 40 bracht het HRC duo Dennis-Olivier de ruststand op 36-7.

Na rust ging het 2e van HRC door met waar het mee bezig was. Na 5 minuten was het Rossouw Coetzee die de try drukte en ook conversie verdween tussen de palen 43-7.

Halverwege de 2e helft moest HRC het echter even met een man minder doen (geel Romeo Goldman), maar echt heel veel verschil maakte dat niet want in 32ste minuut werd er een try gedrukt door Wiebe van der Kaap (met conversie van Olivier 50-7) en in 37ste minuut volgde er nog een tweede try van Jele (Harry voor intimi). Daarmee kwam de eindstand op 55-7.