Die Haghe begint goed aan de zaalcompetitie

Dit seizoen komt Die Haghe uit in de Overgangsklasse in een naar verwachting zware poule met Rohda, Excelsior, KVA, Vitesse, KVZ ’23, Pernix en Achilles. Na de winst bij de Haagse Korfbaldagen bereidde Die Haghe zich vol vertrouwen voor op de eerste wedstrijd tegen het Amsterdamse Rohda.

Nerveus begin

Ondanks het vertrouwen begon Die Haghe enigszins nerveus aan de wedstrijd, kwam binnen 2 minuten op een 0-2 achterstand en miste een strafworp. Na de 1-3 herpakte de thuisploeg zich volledig en boog in 8 minuten tijd de achterstand om in een 5-3 voorsprong. Een voorsprong die niet meer uit handen gegeven werd: na de 5-4 van de Amsterdammers bleek Die Haghe oppermachtig en liep makkelijk weg naar 8-4. Verdedigend hadden de kanaries het prima voor elkaar en aanvallend waren vooral Sander Snaphaan en Eva Korporaal een plaag voor hun tegenstander. Dat er nog een strafworp werd gemist, deerde de ploeg niet en bij rust was de wedstrijd bij 14-7 eigenlijk al beslist.

Moeiteloos

Aan het begin van de tweede helft spartelde Rohda nog wel even tegen, maar 5 Haagse doelpunten op rij gaven de bezoekers de definitieve nekslag. Die Haghe was verdedigend ijzersterk en bleef makkelijk doorscoren, waardoor het halverwege de tweede helft al 22-11 stond.

Hierna werd de scherpte begrijpelijkerwijs iets minder waardoor Rohda ook nog iets terug kon doen. De eindstand 26-15 gaf wel de juiste afspiegeling aan de wedstrijd

Stand

Pernix won van Promovendus Vitesse 31-20, KVA won van Excelsior 20-17 en Achilles won bij KVZ ’23 met 19-22