ADO Den Haag walst over Jong FC Utrecht heen

ADO Den Haag heeft maandagavond in het Bingoal Stadion een zeer ruime overwinning geboekt op Jong FC Utrecht. De score werd geopend in de 14e minuut en tussen de 37e en de 41e minuut kwamen daar nog drie treffers bij. Na de 4 -0 ruststand stond er na negentig minuten een 6 – 0 eindstand op het scorebord.

Hattrick Jort van der Sande

De man van de wedstrijd was Jort van der Sande die voor rust driemaal het net wist te vinden en ook nog een assist verzorgde. Het betekende voor de Brabander overigens zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal.

Productieve 1e Helft

Een zeer productieve eerste helft. zorgde ervoor dat de Hagenaars eigenlijk al voor het rustsignaal de wedstrijd in het slot hadden gegooid. Na de eerste tien minuten was het met name Joel Ideho die van zich liet horen. Eerst nam hij de Utrechtse doelman onder vuur die zijn schot tot corner verwerkte en gelijk daarna legde de linkerspits de bal panklaar op het hoofd van Henk Veerman die zijn kopbal naast het doel zag belandden. Slechts enkele minuten later nam de thuisploeg de leiding. Na een mooie aanval met een assist van Veerman schoot van der Sande de 1 – 0 tegen de touwen.

ADO deelt presentjes uit

Een paar minuten na de openingstreffer deelde de thuisploeg,  in de gedachte van 5 december binnen een tijdsbestek van tien minuten de nodige presentjes uit. Met name de Noor Daniel Granli eiste hierin een negatieve hoofdrol voor zich op. De jonge Utrechtenaren weigerde evenwel de cadeautjes uit te pakken, mede door goed ingrijpen van doelman Kilian Nikiema.

Wervelwind

Binnen vier minuten voerde de thuisploeg de score op naar 4 – 0. De 2 – 0 ontstond na een goede hoge voorzet van de Deen Lasse Vigen Christensen die door van der Sande diagonaal werd binnen gekopt. De in Den Bosch geboren aanvaller stelde daarna Ideho in staat om ook met het hoofd de 3 – 0 op het scorebord te zetten. De mooiste goal van de avond, met name door de knappe technische aanname en afronding, leverde voor van der Sande zijn derde goal op en de vierde Haagse treffer (4 – 0). 

2e Helft

De noodzaak om ook na de rust volle bak te gaan was er vanzelfsprekend niet meer voor de ploeg van Darije Kalezić. De bal werd in het begin gegund aan de bezoekers maar behoudens een kans voor Silas Andersen, die van dichtbij het doel van de thuisploeg onder vuur nam, kwam de ploeg van trainer Ivar van Dinteren niet.

Haags kwartiertje

Rond het Haags kwartiertje nam de thuisploeg toch weer het heft in handen, Na goed voorbereidend werk van Ideho was het Daryl van Mieghem die de trekker overhaalde en de 5 – 0 binnenschoot.

De ingevallen Malik Sellouki bepaalde met het hoofd, uit een voorzet van Amir Absalem, de eindstand op 6 – 0. Nog meer doelpunten behoorde zeker tot de mogelijkheden maar uiteindelijk bleef dat de ploeg uit de Domstad bespaard. 

Karakteristieken

ADO Den Haag – Jong FC Utrecht :   6 – 0  ( 4 – 0)

Scoreverloop : 14e min. 1 – 0 v.d.Sande, 37e min. 2 – 0 v.d.Sande, 38 e min. 3 – 0 Ideho, 41e min. 4 – 0 v,d.Sande, 73e min. 5 – 0 v.Mieghem, 76e min. 6 – 0 Sellouki

Gele kaarten : v.Mieghem,  v.Hintum,Veerman (ADO Den Haag), Andersen, Viereck, Boumenjal ( Jong FC Utrecht)

Scheidsrechter : Luuk Timmer

Toeschouwers : 4.295

Opstelling ADO Den Haag : Nikiema, Granli (62/Asante), v.Hintum, Sürmeli (83/Gustina), v.Mieghem, v.d.Sande, Christensen (62/Sellouki), Koudossou, Absalem, Ideho (77/Hamdaoui), Veerman(77/Komljenović)

Opstelling Jong FC Utrecht : Raatsie, Boumenjal, Viereck, Held (77/v.Hees), v.d.Wegen (66/Bukala), Sclichting (46/Oehlers), Andersen, v.d.Haar,  Arguioui(46/Edhart), Blake (46/Yah), Hardley


Redactie : Rob Blankenstein

Foto’s :  Ashton Tokromo