ZVV Den Haag uitgeschakeld in de beker

Met een relatief jong team reed ZVV Den Haag richting het zuiden voor de bekerwedstrijd tegen Middelburg. Beide teams waren de eerste tien minuten in evenwicht totdat een fout gegeven pass per ongeluk het doel inrolde en Middelburg de leiding nam. ZVV Den Haag was dominant aanwezig en testte de keeper regelmatig uit met afstandsschoten maar dat bleek tevergeefs. In de tweede helft stroopte Den Haag z’n mouwen op en  schoot Achraf el Ghalbzouri de 1-1 via onderkant lat binnen de palen. Heel even leek dat het kantelpunt te worden want daarna volgden door goed samenspel nog enkele grote kansen. Maar tijdens het aanvallen bleek de restverdediging iets onder te sneeuwen en wist Middelburg toe te slaan. Na een snelle omschakeling creëerden zij een overtal en verzilverden feilloos de gekregen kans.

Den Haag bleef aandringen en kreeg genoeg kansen, met onder andere Anass el Jaouhari bij de tweede paal na een volgens het boekje uitgespeelde aanval. De paal stond ook een paar keer in de weg maar de vertoonde inzet werd jammer genoeg niet beloond. In de slotseconden kwam Middelburg er nog 1x doeltreffend uit en besloot de eindstand daarmee op 3-1. Desondanks zijn er voldoende aanknopingspunten voor ZVV Den Haag om verder op door te bouwen.

Redactie: ZVV Den Haag