HRC 1 en 2 winnen van The Dukes

Om klokke 17.00 uur was het de beurt aan HRC1 vs Dukes1 en het toestroomde publiek (hier en daar waren de eerste lederhoses als voorbode van de oktoberfest al te ontwaren) kon meteen op de banken: 1ste minuut try door Victor Huurman (5-0) en in de 8ste minuut was het de van een blessure terugkomende full back Tom Hijdra  die het ovaal drukte en David Weersma die die conversie raak kickte (12-0).

Vervolgens was het even aan The Dukes 11de minuut try en conversie (12-7) en 18de minuut een penalty kick maar die werd gemist. 5 minuten later liet de Haagse weer van zich spreken de ook weer in de basis terug gekeerde Amir Rademaker liet samen met David Weersma de stand oplopen tot 19-7 en in de  30ste minuut drukte Victor Huurman zijn 2e:  24-7.

4 minuten later werd Victor echter ook aangewezen als veroorzaker van de penalty try voor The Dukes en moest hij met geen naar de kant (24-14). Ondanks het ondertal drukte Tom Hijdra in de 37ste minuut zijn 2e wat de ruststand op 29-14 bracht.

Na rust miste het thuisteam in de 7e minuut de kans om via een penalty verder uit te lopen, maar David Weersma maakte die misser 4 minuten later goed met een drop goal (32-14). Een kwartier in de 2e helft waren het The Dukes die weer van zich lieten spreken (try met conversie 32-21). Het publiek (muziek stond inmiddels aan en naast Tiroler klederdracht doken er ook opvallend veel Springbok en All Black shirts langs het veld) werd getrakteerd op een tweede mooie open pot. Halverwege de tweede helft met HRC tegen de trylijn van de bezoekers moesten The Dukes het tijdelijk met 14 man klaren en de Haagse profiteerde vrijwel onmiddellijk van die extra ruimte middels de tweede drop goal van David Weersma (35-21). De volgende Haagse aanval werd opgehouden, maar 27ste minuut was het weer Victor Huurman en Björn Dollman die het stokje van David overnam en de conversie raak kickte (42-21). Na een waanzinnige cross field kick van David Weersma ving en drukte Floris Dullemond de try en bepaalde daarmee de eindstand op 47-21.

“HRC 2 wint ruim van RC The Dukes”

Zaterdagmiddag 15.00 uur en HRC2 vs RC The Dukes espoirs ging meteen lekker van start want in de 7de minuut drukte Kris Franken via de maul de eerste try voor de Haagse (5-0) die overigens 2 minuten later wel even met 14 man verder moeste (9de minuut gele kaart door Kick de Heer). Dat mocht de pret niet drukken: 13de minuut try door Filemon Schöller (conversie op de paal. 10-0). In de 23ste minuut volgde Lemarre Stephelle met een try voor HRC die Filemon nu wel tussen de paren kickte 17-0. 3 minuten later stonden ook de bezoekers op het bord (try met conversie 17-7) maar in de 29ste minuut was het weer de Haagse (Huib Achten incl conversie) waarmee we op een ruststand van 24-7 uitkwamen.

10de minuut in de 2e helft pakte Flores van der Meerendonk zijn try mee (geen conversie. 29-7) en ook The Dukes drukte er nog een (15de minuut 29-12). Los van de gele kaart in de 39ste minuut voor David Anderson was er mooi open rugby te zien wat leuk was om te kijken maar het scorebord bracht het niet meer in beweging. Eindstand 29-12.