Bekerverlies (2-4) ZVV Den Haag vrouwen! Promovendus Hovocubo wint ook in de Hofstad

DEN HAAG – Een matig ZVV Den Haag Vrouwen startte uiterst teleurstellend aan èn de wedstrijd èn het nieuwe bekeravontuur. Her bekerduel begon in feite pas in de tweede helft voor de thuisploeg.

Zonder enige Haagse passie, precisie en gretigheid in haar spel werd de eerste helft na 20 minuten zuivere speeltijd afgesloten en de kleedkamers opgezocht.

Na rust pakte de ploeg van René Havermans de draad weer op. Het oogde gretig en de (doel) kansen werden eindelijk gecreëerd. Het was dan ook de uitblinkster aan Haagse zijde Ramona van der Harst die na rust de 1-3 aantekende en mede door haar typisch Haagse speelstijl begon de ploeg met de gewenste gretigheid aan een inhaalrace. Die gretigheid en nauwkeurigheid in passing die voor rust bij ZVV Den Haag volledig ontbrak.

Het was dan ook niet onlogisch dat ook de 2-3 via de Haagse teamcaptain Priscilla de Vos op het scorebord kwam te staan. Havermans liet ook keepster Lisa Franken als ‘extra’ veldspeler meedoen om de omsingeling van HOVOCUBO meer gestalte te geven en de gelijkmaker te forceren.

De 3-3 was zeer gewenst op dat moment maar het tegenovergestelde gebeurde. De onnauwkeurigheid van passing liet zich in het nadeel van de Haagse ploeg uitbetalen. ‘HOVO’ bemachtigde de ‘onnauwkeurige’ pass en kon via futsal fenomeen Kayla van den Boomgaard de veroverde bal in het verlaten doel schieten, 2-4! En dat 1 minuut voor het eindsignaal!

HOVOCUBO geleid door ex-Oranje bondscoach Niña George-Koek heerste in de hele eerste helft en maakte daarin het verschil. Pal voor rust stonden de harde cijfers al op het scorebord: 0-3! Oranje International en ex-ZVG/Cagemax prominent Kayla van den Boomgaard deed weer danig van zich spreken. Met subtiele skills en onnavolgbare moves was zij trefzeker voor de Hoornse promovendus en wist zij 3 keer de Haagse netten te laten bollen! Ook de sluwe en technisch vaardige Bouchra Moudou (ex ADO Den Haag) was een plaag voor de Haagse eredivisionist.

De inhaalrace van ZVV Den Haag kwam helaas te laat. De gretigheid en vorm ontbrak in de eerste helft. Een wedstrijd spelen doe je samen. Verliezen, winnen of gelijkspelen doe je samen. Samen Sterk!