ADO Den Haag pakt drie punten tegen TOP Oss, na goede 1e helft en matige 2e helft

In de laatste wedstrijd voor de 1e periode (winnaar Roda JC) ontving de nummer twee van de KKD vrijdagavond in het Bingoal stadion TOP Oss waar oud-ADO trainer Ruud Brood nu de scepter zwaait.

Twee wijzigingen
Met twee wijzigingen in vergelijking met de wedstrijd tegen MVV (Che en Hamdaoui voor van Hintum, haakte af in de warming-up,  en Ideho) begon de thuisploeg aan de wedstrijd.

Escher shirt

ADO Den Haag trad eenmalig aan in het uniek ontworpen derde tenue. Het artistieke shirt was ontworpen in samenwerking met Escher, die dit jaar haar 125-jarig bestaan viert.

1e Helft

In de laatste wedstrijd van de eerste periode pakte ADO Den Haag in eigen huis de drie punten tegen TOP Oss. Dankzij twee treffers van Henk Veerman, die daarmee zijn seizoenstotaal opvoerde naar vijf doelpunten, kon de formatie van trainer Darije Kalezić weer drie punten bijschrijven. De eerste goal viel na ruim een kwartier. Een uitstekende voorzet van Dhoraso Klas werd door Veerman uitstekend ingekopt en liet daarmee oud-ADO doelman Mike Havekotte kansloos. Vanaf de aftrap was de thuisploeg heer en meester wat na tien minuten resulteerde in een mogelijkheid voor Veerman maar zijn aanname was niet goed waardoor de doelman van de bezoekers kon ingrijpen. Na de openingstreffer bleven de Hagenaars op zoek gaan naar meer doelpunten maar wisten vervolgens weinig echt grote kansen te creëren. Op slag van rust was ADO nog één keer dichtbij maar de inzet van Justin Che uit een ingestudeerde vrije trap, ging net naast. Met de 1 – 0 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Na de rust bracht oud-ADO trainer Ruud Brood gelijk drie wissels in en ging van 5-3-2 naar 4-3-3. Vanaf dat moment was de thuisploeg even het spoor bijster en de Brabanders kregen steeds meer de  overhand zonder dat dat nu gelijk in grote kansen resulteerde. Mohamed Hamdaoui, voor de eerste keer basisspeler,  dacht de 2 – 0 al te kunnen vieren maar Havekotte plukte zijn inzet uit de bovenhoek. Na ruim een uur spelen viel uit het niets de gelijkmaker. Een hoge inzet van Arthur Frans Allemeersch leek over het doel te gaan maar belandde toch achter doelman Kilian Nikiema die zich duidelijk verkeek op deze bal (1 – 1). Hierna volgde een rommelige periode waarin de bezoekers in korte tijd tegen drie gele kaarten aanliepen. Doelpuntenmaker Allemeersch kreeg in korte tijd tweemaal geel voorgehouden en kon gaan douchen. De ploeg van Kalezić ging met nog een half uur te gaan op zoek naar de bevrijdende tweede goal. In de 80e minuut viel die goal dan ook opnieuw door Veerman die een uitstekende voorzet van Henri Kooudossou met een simpele voetbeweging tot doelpunt promoveerde (2 – 1) wat tevens de eindstand betekende.

Interlandbreak

Door de komende interlandbreak komen de Hagenaars, die in de stand nu de derde plaats innemen in de KKD, pas op vrijdag 20 oktober weer in actie als ze op bezoek gaan bij FC Emmen. Drie dagen later op maandag 23 oktober wacht dan in Amsterdam Jong Ajax.

ADO Den Haag – TOP Oss :  2 – 1 (1 – 0)

Scoreverloop : 17e min. 1 – 0 Veerman, 61e min. 1 – 1 Allemeersch, 80e min. 2 – 1 Veerman