ZVV Den Haag wint van JKC/Aiso

Vrijdagavond was  de start van het nieuwe seizoen voor mannen 1 en 2 met een bekerwedstrijd in de eerste ronde. Deze werd gespeeld in het vertrouwde Zuiderpark. De mannen van de nieuwe trainer/coach Jeroen Blommaert en assistent Frans van Dorp ontvingen competitiegenoot JCK/Aiso uit Utrecht.

Den Haag begon wat slapjes aan de wedstrijd en de mannen uit Utrecht profiteerden gelijk 0-1. Gelukkig werd ZVV snel wakker en reageerde snel door een doelpunt van Shwendel op aangeven van Achraf 1-1. ZVV trok duidelijk het initiatief naar zich toe en het resulteerde in een aantal kansen maar doelpunten bleven uit. JCK kwam onverdiend wederom aan de leiding 1-2 en ZVV kon weer in de achtervolging. ZVV was duidelijk de bovenliggende partij maar bleef veel goede mogelijkheden missen. Toch kwam de 2-2 op het scorebord na een schitterende pass van Bill die bij de tweede paal binnengeschoten werd door Djamel. Een echt zaalvoetbal doelpunt uit het boekje. Op slag van rust mocht JCK een 10 metertrap nemen maar die werd vakkundig gestopt door Oussama.
Met een 2-2 werd de rust gehaald.

Na rust hetzelfde beeld ZVV nam het initiatief en bleef kansen krijgen maar ook helaas missen. Totdat Djamel het op zijn heupen en kreeg en twee keer scoorde binnen een minuut waarvan de tweede na een uitworp van doelman Oussama. 4-2. Kwaliteit zat maar met een beetje meer zakelijkheid had de wedstrijd 10 minuten voor het einde al een formaliteit moeten zijn.
Nu bleef JCK er nog in geloven en vocht voor hun kansen. De 5-2 een paar minuten voor tijd door Bill vanuit een 10 metertrap bleek de definitieve beslissing. Dat JCK nog 5-3 maakte in de laatste minuut is alleen voor de statistieken. Op naar de volgende ronde.

ZVV Den Haag 2 ontving eerste divisionist Watergras uit Gouda. ZVV 2 een nieuw gevormd team en dat  gaat spelen in de hoofdklasse heeft goed tegenstand geboden maar de ervaring die de ervaren spelers uit Gouda hebben gaf toch de doorslag. Na een 1-5 achterstand werd 3-8 verloren, geen schande. Doelpunten ZVV Den Haag: Mohammed 2x en Giorgen 1x. Man van de wedstrijd was Elias die fantastisch stond te keepen.

Redactie: Nick Taal