ZVV Den Haag blijft met lege handen achter tegen FC Westland

Afgelopen vrijdag kreeg ZVV Den Haag FC Westland op bezoek. Na jaren weer een echte derby in het Haagse in de eerste divisie. De teams kennen elkaar goed en er heerst een gezonde rivaliteit.

Het ZVV van coach Jeroen Bloemaert begon scherp aan het duel en kreeg in de openingsfase een aantal grote kansen die helaas niet benut werden. Toch kwam ZVV in de 4e minuut  op voorsprong 1-0.
FC Westland kwam ook beter in de wedstrijd en het spel golfde heen en weer wat kansen voor beide doelen opleverde maar beide doelmannen lieten zien dat zij hun mannetje staan. Het publiek kon zich opmaken voor een aantrekkelijke wedstrijd. ZVV Den Haag kwam  na een mooie aanval op 2-0.
Een verkeerde pass in de achterhoede van ZVV zorgde voor de aansluitingstreffer voor FC Westland 2-1. Helaas konden ze deze aansluiting niet lang koesteren want snel was de 3-1 al een feit. ZVV was in die fase duidelijk beter in hun kansen afmaken en kwam ook nog op 4-1. Een  10 metertrap had misschien de nekslag kunnen zijn maar deze werd helaas gemist. Net voor rust werd een onachtzaamheid in de defensie van ZVV en kwam Westland op 4-2.

Nu rust een aandringend FC Westland op zoek naar de aansluitingstreffer en ZVV naar een definitieve knock-out. Het regende kansen voor beide doelen en werden stevige duels uitgevochten. Na 10 minuten zorgde een rode kaart voor ZVV Den Haag voor de ommekeer. FC Westland maakte goed gebruik van de man meer situatie en kwam op 4-3. Ze roken bloed en gingen nog meer druk zetten. ZVV kreeg daardoor ook nog zat kansen maar werden helaas niet in doelpunten omgezet. En de regel dat als je de kansen zelf niet maakt …. dan krijg je deksel op je neus. FC Westland kwam op 4-4 en de vreugde was groot. Beide teams gingen vol voor de winst en nu was het FCW die op voorsprong kwam 4-5 door een snelle omschakeling doeltreffend af te ronden. ZVV Den Haag ging  daarop vol in de aanval en kreeg zat kansen alleen de scherpte en soms overzicht voor het doel ontbrak. Zo werden een man meer situatie onbenut. 10 seconden voor het einde mocht ZVV nog een 10 metertrap nemen maar deze werd gestopt. Zo bleef het 4-5 en ZVV Den Haag moest zijn eerste nederlaag slikken. Het talrijk aanwezige publiek was de grote winnaar deze avond. Één wedstrijd waar echt alles inzat
Goed voetbal met mooie doelpunten maar ook fouten en emoties die in een derby thuishoren.

Doelpuntenmakers ZVV:
Djamel Boerstra 2x
Bill Odidi 1x
Achraf el Ghalbzouri 1x

ZVV Den Haag zal zich moeten herpakken en de eerste kans daarop is a.s. vrijdag in Berkel Enschot.
Daar is BE’79 de tegenstander.

Redactie: Nick Taal

FC Westland vecht zich naar zege tegen ZVV Den Haag

De zaalvoetballers van Westland wonnen de 1e derby dit seizoen. In het Zuiderpark werd, na een 4-2 achterstand bij rust, er de 2e helft aan Westlandse zijde nog een tandje bijgezet waardoor uiteindelijk met 4-5 gewonnen werd.

Het was al weer vele seizoenen geleden dat beide ploegen tegenover elkaar stonden. ZVV Den Haag, uit de Eredivisie gedegradeerd, treft dit seizoen dus weer FC Westland op 1e divisie niveau. Beide ploegen zijn het seizoen goed begonnen, allebei wonnen ze hun landelijke bekerwedstrijd en ook de seizoensouverture leverde 3 punten op. Wedstrijden waar de spelers elkaar door en door kennen zorgen voor hartstochtelijke derby’s en daar was ook vrijdagavond in  de Topsporthal in het Zuiderpark volop sprake van. Het massaal opgekomen publiek werd dan ook op alle fronten vermaakt en het arbitrale trio had de handen vol aan de wedstrijd, en had problemen om alle administratie op orde te houden. Dit zorgde dan ook voor enkele lange , hinderlijke onderbrekingen. FC Westland kreeg de meeste kaarten, ook vanwege het feit dat arbiter de Jong de nieuwe KNVB richtlijnen heel strikt uitvoerde.

ZVV Den Haag nam een 2-0 voorsprong, vooral ook omdat het koelbloediger omging met de kansen. FCW kwam terug tot 2-1 en 3-2, maar zag het gaatje tot 2 maal toe weer vergroot worden binnen 1 min. De 4-2 viel in de zoemer van het rustsignaal. Na de pauze gaf FC Westland nog minder ruimte weg, het keerpunt was een rode kaart aan ZVV zijde. FC Westland profiteerde optimaal van de 2 min. man meer situatie en kwam met de 4-3 weer terug in de wedstrijd. In 6 zuivere speelminuten tijd keerde het wedstrijdbeeld volledig. De ploeg van coach Jeroen Blommaert raakte het spoor bijster en FCW coach James Dhanai zag zijn ploeg middels 2 goede combinaties, over meerdere schijven, de stand draaien naar 4-5. ZVV Den Haag drong de laatste minuten volop aan om de gelijkmaker op het bord te krijgen. Maar FC Westland overleefde een man minder situatie, na een rode kaart, en zag keeper Barry Botman ook nog een 10 meter trap zijn doel uit ranselen waardoor de 1e derby dit seizoen naar de Westlanders ging. Het publiek was de grote winnaar en het wordt een leuk seizoen voor de zaalvoetbal liefhebbers. Wekelijks is er in de regio een zaalvoetbalwedstrijd op topniveau te bezoeken, daar FC Westland in sporthal Hoge Veld en ZVV Den Haag in het Zuiderpark, meestentijds niet op dezelfde avond spelen.

Voor FC Westland scoorde Aimen Said 2 maal. Annouar Attal Haoui ,Yassine Irzi en Mounir Faloun maakten met allen 1 treffer de 5 vol. Voor ZVV Den Haag scoorde Djamel Boerstra 2 keer. Nawfal Boutkabout en Bill Odidi waren ook 1 keer succesvol.

a.s. vrijdag 22 sept. Speelt FC Westland dan weer thuis, om 21:30 wordt er dan afgetrapt tegen HBSS in sporthal Hoge Veld in het Wateringse Veld.

ZVV Den Haag mag de wonden likken in Berkel-Enschot waar hekkensluiter BE-79 wacht.

Redactie en foto: FC Westland