Grillig ZVV Den Haag geeft niet thuis uit bij een gretig promovendus HOVOCUBO

Arbitrale dwalingen en curieuze beslissingen beïnvloeden een juiste scoreverloop van een verder sportieve wedstrijd.

De wedstrijd was al een stief kwartiertje oud en de thuisploeg stond al met 4-0 voor! Via Priscilla Mesker en Samia Kaaouane deed ZVV Den Haag eindelijk wat terug, 4-2.  Den Haag liet legio kansen onbenut om dichterbij te komen. Maar niet veel later pal voor rust scoorde Hovocubo weer, tweemaal zelfs, 6-2 en dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft kwam een veel gretiger ZVV Den Haag binnen de lijnen. En toch kwam Hovocubo weer tot scoren, 7-2. Den Haag captain Priscilla de Vos scoorde de 7-3. Frustratie alom bij de residentiële ploeg door discutabele beslissingen en arbitrale dwalingen. Protesten werden niet getolereerd en er werd tweemaal geel (speelsters ZVV Den Haag) en eenmaal rood gegeven aan een staflid.

Complimenten aan onze rookie Shania de Vlieger. De tiener maakte haar eredivisie debuut in het team van ZVV Den Haag. Vanwege de afwezigheid van 1e keepster Lisa Franken moest de Spijkse in Haagse dienst aan de bak. En dat deed zij zeer verdienstelijk en met veel bravour haalde zij de nodige ballen uit haar doel. Maar ook zij kon niet voorkomen dat promovendus Hovocubo o.l.v. futsal fenomeen Bouchra Moudou kon uitlopen naar een geflatteerde 9-3 overwinning.

Volgend week voor de beker. Tegenstander is dan…Hovocubo! 😉

Wedstrijdkarakteristieken

Hovocubo – ZVV Den Haag (Vrouwen)

Scoreverloop:

1e helft

4” 6” 9” 11 Hovocubo 1-0. 2-0, 3-0 en 4-0

13” 15” Priscilla Mesker 4-1 Samia Kaaouane 4-2

17” 19” Hovocubo 5-2 en 6-2 (Ruststand)

2e helft

24” Hovocubo 7-2

24” Priscilla de Vos 7-3

29” 32” 🟨 ZVV Den Haag

32” Hovocubo

34” Hovocubo 8-3

36” 🟥 staflid ZVV Den Haag

37” Hovocubo 9-3

Wedstrijdselectie 🟡🟢

Shania de Vlieger (GK), Priscilla Mesker, Angelica Hertstein, Lara Notenboom, Samia Kaaouane, Ramona van der Harst, Sylvana den Boer, Priscilla de Vos (C), Larissa Boerenstam, Sabrina Pufflijk.  

Niet beschikbaar: Romy Scherpenzeel, Lisa Franken (GK) en Stef Valk.

Staf: René Havermans (HTC), Jeffrey Brand (ATC) Leo Den Boer (TM), Ulis van Maanen (TM)

Afwezig: Lorenzo (Junior TM) Virginia Multem (TF)

Redactie: ZVV Den Haag
Foto: Archief