Die Haghe verliest van Valto

Na de knappe winst van vorige week op KCC, moest Die Haghe dit weekend naar De Lier om Valto te bestrijden. Vorig seizoen bleek deze ploeg te sterk in de zaalcompetitie en ook nu moesten de Kanaries de punten in De Lier achterlaten, zij het met een nipt verschil (17-16).

Sterk

Na het eerste fluitsignaal was het Valto dat meteen de 1-0 liet aantekenen, direct beantwoord door Die Haghe met 1-1. Een lekker begin dus van de wedstrijd en de ploegen hielden elkaar tot de 10e minuut goed onder controle. De 3-3 tussenstand was een logisch gevolg. Vanaf dit moment nam Die Haghe het initiatief in handen. Het wist Valto verdedigend te bedwingen en zelf aanvallend toe te slaan met 3 scores op rij, waardoor de Hagenaars uitliepen naar 3-6. Valto scoorde de 4-7 maar Die Haghe was in deze fase echt de betere ploeg, liep uit naar 5-9 en via o.a. een fraaie one-hander van Nienke Hoogeveen. Met nog 8 minuten te gaan scoorde Valto de 6-9, waarna de scherpte in de afwerking even afnam en dit dan ook de ruststand betekende.

Zoekende

De 2e helft bracht Valto een aantal wissels in en dat bleek voor hen een gunstig effect te hebben. Valto scoorde direct 2 keer en vond bij 8-9 weer de aansluiting. Met wat om en om scores was het verschil na 39 minuten spelen weer 2 (10-12). Vanaf dat moment was Die Haghe zoekende naar een oplossing om Valto te stoppen, maar dat lukte niet echt. De thuisploeg schoot met scherp en liep uit naar 17-13 met nog 4 minuten te gaan en leek de wedstrijd gespeeld. Die Haghe heeft al vaker laten zien niet op te geven en met 2 scores van Nienke Hoogeveen (gewisseld naar het andere vak) werd het  weer 17-16. Met 30 seconden op de klok mocht Die Haghe nog een poging wagen om de gelijkmaker te scoren, maar dit lukte helaas niet meer en de Kanaries moesten de punten achterlaten in De Lier.

Stand

KCC won makkelijk van HKC en zij gaan aan kop met 4 punten gevolgd door Valto en HKC met 3 punten en daarna Die Haghe met 2 punten. Met nog 3 wedstrijden te gaan is er nog van alles mogelijk, zeker omdat iedereen van elkaar kan winnen. Komende zaterdag speelt Die Haghe thuis tegen HKC en dit belooft weer een spannend duel te gaan worden!