Die Haghe troeft KCC af

20230916 Sportsnap-Korfbal, Ereklasse Die Haghe – KCC 15-13

Onder prachtige weersomstandigheden zag een talrijk opgekomen publiek Die Haghe winnen van de topfavoriet KCC. De sfeer zat er vanaf het begin goed in bij de supporters en dit kwam mede door de spandoekenwedstrijd voor de jeugd die hun getoonde werk mochten presenteren.

FEL

Vanaf het eerste fluitsignaal zag men een fel en hardwerkend Die Haghe waar KCC het moeilijk mee had. Met aanvallend verzorgd spel en volle verdedigende druk wist Die Haghe de Capellenaars ver van de korf te houden, maar had net als vorige week moeite met de afwerking. Gelukkig had KCC hetzelfde probleem. Pas in de 12e minuut viel het eerste doelpunt te noteren toen Die Haghe na een prachtige aanval op 1-0 kwam, snel gevolgd door de 2-0. Met de 2e aanval van de gasten uit Capelle a/d IJssel hadden de Kanaries het moeilijker en binnen 3 minuten was het 2-2. De doelpunten bleven de eerste helft schaars maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Steeds nam Die Haghe het initiatief met 2 scores op rij, om dat later beantwoord te zien door KCC (4-4). In de 28e minuut nam KCC voor het eerst een voorsprong, maar die werd weer snel te niet gedaan door Die Haghe. Vlak voor rust was het tijd voor de coaches Niels vd Steuijt en Tim Abbenhuis om in te grijpen. Twee heren werden van vak gewisseld om zo de 2e aanval meer aanvallende impulsen te geven. Maar in de stand 5-5 kwam geen verandering meer.

DOELTREFFEND

Direct na het startsignaal van de tweede helft liet Die Haghe zien dat de wissels het gewenste effect hadden na 34 minuten was het verschil weer 2 in het voordeel van de thuisclub. KCC begon meer rebounds te winnen, kwam meer tot schot maar het moest van (te) grote afstand. Wel kwam het tot 7-6 via een korte kans. Die Haghe toonde veel vastberadenheid dat er een goed resultaat te behalen viel. Ook de supporters geloofden er in en lieten zich meer en meer horen. Dit resulteerde voor het eerst in een voorsprong van 3 doelpunten met nog 20 minuten op de klok. KCC bracht een aantal wissels die het gewenste resultaat opleverden. Na 50 minuten was het weer gelijk, 10-10, maar wederom nam Die Haghe het heft in 2 minuten weer in handen: 12-10. Verdedigend bleef Die Haghe de tegenstanders in vertwijfeling brengen. Met nog 5 minuten op de klok en de stand 13-11 hing de verrassing in de lucht. Spannend, want bij korfbal kan de stand voor je het weet helemaal omgedraaid zijn. De jonge garde van de thuisploeg hield echter moedig stand. Ook na de 13-12 in de 58e minuut raakte het niet van slag en met 2 prachtige doelpunten gooide zij het slot op de wedstrijd. Dat KCC nog 1 keer scoorde was het laatste wapenfeit. Die Haghe won zeer verdiend met 15-13.

STAND

Valto zag vlak voor tijd de overwinning door de vingers glippen en speelde gelijk tegen HKC.

HKC gaat nu aan kop gevolgd op 1 punt door Die Haghe en KCC met Valto weer 1 punt daarachter.

Volgende week reist Die Haghe af naar De Lier om daar Valto te gaan bestrijden.

FOTO’S

De foto bij dit artikel werd gemaakt door Frank van Leeuwen van Sportsnap. Zij hebben veel meer mooie foto’s van deze heerlijke wedstrijd gemaakt. Via deze link kan je ze bekijken en voor een klein bedrag aanschaffen: https://www.sportsnap.nl/korfbal/die-haghe-kcc/