Alles over ADO Den Haag vrouwen – PEC Zwolle

Na de interlandperiode wordt komend weekeinde de Azerion Vrouwen Eredivisie weer hervat. Op zaterdag 30 september krijgt ADO Den Haag Vrouwen, in haar tweede wedstrijd, het nog puntloze PEC Zwolle op bezoek in het Bingoal Stadion.

FEITEN EN WEETJES
Beide ploegen stonden al 34 keer tegenover elkaar in competitieverband. 21 confrontaties werden gewonnen door ADO Den Haag Vrouwen, terwijl de tegenstander zevenmaal de zege pakte. De overige zes wedstrijden deelden beide clubs de punten, waaronder vorig seizoen in Den Haag.
Na nederlagen tegen Fortuna Sittard (3-1) en FC Utrecht (3-4) is PEC Zwolle na twee speelrondes de gedeelde hekkensluiter van de Eredivisie. Op doelsaldo staan alleen Feyenoord en SC Telstar nog onder de club uit Overijssel.
ADO Den Haag Vrouwen speelde in haar eerste wedstrijd doelpuntloos gelijk tegen PSV en staat daardoor momenteel op de zevende plaats in de Azerion Vrouwen Eredivisie.


VOORBESCHOUWING MET KAYRA NELEMANS(foto)
“Ik denk dat we trots mogen zijn hoe we ons hebben opgesteld en het PSV echt moeilijk hebben weten te maken,” kijkt Kayra Nelemans terug op de seizoensopener. “Ik denk dat wij de beste kansen hebben gehad om de wedstrijd naar ons toe te trekken, maar helaas hebben we die kansen niet afgemaakt. De interlandperiode hebben we gebruikt om weer verder te groeien als team.”

De 20-jarige verdedigster is inmiddels bezig aan haar vierde volledige seizoen in de hoofdmacht. “Mijn doelen voor het komende seizoen zijn me gewoon verder blijven ontwikkelen, aan de bal maar ook verdedigend stappen maken! Ik ben een persoon die in het nu leeft, maar wil altijd het beste uit mezelf halen en wie weet zit er een stap hogerop in,” zegt de linksachter. “Ik voetbal nu een aantal jaar bij ADO Den Haag Vrouwen en ga mijn honderste wedstrijd voor de club spelen. Hier voel ik me heel erg thuis en ik zit echt op mijn plek! Met het team willen we the best of the rest zijn, hoe zich dat invult zien we wel, we bekijken het wedstrijd voor wedstrijd. Wij staan bekend als cupfighters en dit jaar zullen we er ook weer alles aan doen zover mogelijk te komen in de KNVB Beker.”

adopec3009 1

Zaterdag gaat ze met haar haar ploeg op jacht naar de eerste zege en (geldige) doelpunten van het seizoen. “PEC Zwolle is altijd een leuk team, laat vaak goed voetbal zien en kan het tegenstanders moeilijk maken. ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle is altijd een mooie wedstrijd. Als wij uitgaan van onze eigen kracht en er weer als team zullen staan, ben ik ervan overtuigd dat wij het ze moeilijk gaan maken. Wij zullen er vol voor gaan om die drie punten in Den Haag te houden.”

KAARTVERKOOP
De wedstrijd ADO Den Haag Vrouwen – PEC Zwolle wordt op zaterdag 30 september gespeeld in het Bingoal Stadion, gelegen aan het Haags Kwartier 55 in Den Haag. De aftrap is om 14:00 uur, wat betekent dat het stadion vanaf 12.30 uur geopend is. Wil je bij deze wedstrijd aanwezig zijn? Koop dan snel je kaarten door op onderstaande button te klikken. Let op! Het aanschaffen van wedstrijdtickets voor ADO Den Haag Vrouwen gaat vanaf heden via het ticketingsysteem dat ADO Den Haag gebruikt voor al haar kaarten en lidmaatschappen. Dit betekent dat je eerst een ADO Den Haag-account aan moet maken, voordat je een wedstrijdkaart kunt kopen. Na een éénmalige registratie kun je gemakkelijk en snel kaarten kopen voor alle toekomstige wedstrijden van ADO Den Haag Vrouwen.