ADO Den Haag blijft in de Lichtstad steken op gelijkspel tegen FC Eindhoven

ADO Den Haag heeft maandagavond in de Lichtstad tegen FC Eindhoven met 1 – 1 gelijkgespeeld. De thuisploeg domineerde voor lange tijd voor de rust, maar vergaten na de 1 – 0 van Evan Rottier door te drukken. Zo’n acht minuten voor rust was het Henk Veerman die uit een vrije trap van Daryl van Mieghem met een kopbal de stand weer gelijk trok. Niet lang voor zijn doelpunt voorkwam de Volendammer op zijn eigen doellijn de 2 – 0  door een inzet van Amevor weg te halen.

1e Helft

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken maar de bezoekers bepaald niet. De ploeg van Kalaziċ was herhaaldelijk niet goed bij de les. De Eindhovenaren hadden in het eerste half uur veel de bal op de helft van de Hagenaars. Na een kleine twintig minuten schoot Ozan Kökçü vanaf de rand van de zestien op het Haagse doel maar Klilian Nikiema (vervanger van de geblesseerde Hugo Wentges) redde bekwaam.

Voorsprong voor de thuisploeg

In de 23e minuut kwam de thuisploeg op een verdiende 1 – 0 voorsprong door de inlopende  Rottier (ex-ADO) die de bal kreeg aangespeeld van Mawouna Amevor. De spits knalde in één keer de bal hoog in de korte hoek binnen. De Haagse doelman zat er nog aan maar het schot was hem te machtig.

Gelijkmaker

Een klein kwartier later viel de gelijkmaker door Veerman die de bal totaal ongehinderd met succes uit een vrije trap van Van Mieghem met het hoofd kon verlengen richting de verre hoek (1- 1). Hierna waren de bezoekers nog dicht bij de 1 – 2, maar Daryl van Mieghem kwam net te laat inglijden.

Joey Sleegers

Aanvaller Joey Sleegers, vorig seizoen nog een half jaar actief voor de Hagenaars, viel vlak voor rust uit met op het oog een hamstringblessure.

2e Helft

Na de thee had de thuisploeg het een stuk lastiger met de Hagenaars die de betere mogelijkheden  kregen. Ondermeer Van Mieghem kreeg een kans maar zijn inzet belandde in het zijnet. Een minuut of vijf voor tijd onderscheidde doelman Jorn Brondeel van de thuisploeg zich door een inzet van Veerman goed te pakken. Namens de thuisploeg slaagden zowel  Jasper Dahlhaus als Kökçü er een kwartier voor tijd van een metertje of tien niet in om de doelman van de bezoekers het nakijken te geven.

Ranglijst KKD

Door dit gelijkspel en de resultaten van de andere ploegen nemen de Hagenaars nog steeds de vierde plaats in met 11 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.