ADO Den Haag pakt dankzij Van Mieghem in extremis de volle buit bij FC Den Bosch

ADO Den Haag ging vrijdagavond op bezoek bij FC Den Bosch. Beide ploegen liepen in de laatste speelronde tegen een nederlaag aan. Den Bosch ging met 1 – 0 onderuit bij Helmond Sport en de Hagenaars leden een smadelijke 3 – 0 thuisnederlaag tegen Roda JC. Alle reden voor respectievelijk de nummer tien en de nummer achttien van de KKD om nu wel een positief resultaat te boeken.

Opkomst FC Den Bosch – ADO Den Haag

Extremis

De ploeg uit de residentie pakte in extremis door aanwinst Daryl van Mieghem de volle buit (1 – 2) . Na een rustand van 0 – 0, opende de Hagenaars via Malik Sellouki de score waarna invaller Illias Boumassaoudi de stand weer gelijk trok. Zoals eerder aangegeven werd Van Mieghem de matchwinnaar.

Drie debutanten

Trainer Darije Kalaziċ had ten opzichte van de verliespartij tegen Roda JC drie wijzigingen doorgevoerd. Kürşad Sürmeli (eerder nog geschorst), Justin Ché en Daryl van Mieghem maakten hun debuut bij de bezoekers terwijl de Noor Daniel Granli, vorige week nog ingevallen, nu gelijk in de basis begon.  Tyrese Asante (niet bij de selectie) Daryl Werker en Sacha Komljenovic begonnen op de bank.

1e Helft

ADO probeerde vanaf het begin gelijk hoog druk te zetten wat al na drie minuten resulteerde in een scrimmage maar dat leverde verder geen gevaar op. De eerste grote kans voor de thuisploeg ontstond na ruim tien minuten door een te korte terugspeelbal van Granli op doelman Hugo Wentges waar Bossenaar Vieri Kotzebeu van profiteerde maar zijn inzet kon nog door Matteo Waem van de doellijn gehaald worden. De Hagenaars herstelde zich hierna en na een kwartier werd Henk Veerman goed vrijgespeeld door Sellouki maar het lobje van de Volendammer verdween wel over de doelman maar helaas ook over de lat. Ondanks dat de bezoekers de aanval bleven zoeken kreeg de thuisploeg weer een geweldige kans. Na een voorzet vanaf de rechterkant die door Kacper Kostorz van dichtbij werd ingekopt had Wentges weer een fantastische reactie in huis en voorkwam daarmee de openingsgoal. Van Mieghem liet vlak hierna ook van zich horen maar zijn inzet werd ternauwernood door doelman Joey Roggeveen gekeerd. Het laatste woord was aan de thuisploeg maar het was opnieuw Wentges die een belangrijke redding verrichte in de korte hoek waardoor de ploegen met 0 – 0 de kleedkamer opzochten.

2e Helft

Met twee ongewijzigde ploegen begon de tweede helft. De ploeg van Kaleziċ begon wat onwennig maar nam na een kleine tien minuten toch een voorsprong. Henk Veerman kon in de omschakeling de bal breed leggen op Van Mieghem die op zijn beurt de doelman van de thuisploeg tot een redding dwong waarna Sellouki uit de rebound de 0 – 1 op het scorebord kon zetten. Met nog 35 minuten op het scorebord ging de thuisploeg fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Ruim een kwartier voor tijd was het de ingevallen Boumassaoudi die Wentges nu wel wist te verschalken (1 – 1).

Van Mieghem

Vier minuten voor tijd bepaalde de eerder deze week van Volendam overgekomen Daryl van Mieghem de eindstand op 1 – 2  en bezorgde de Hagenaars daarmee de eerste winstpartij in de competitie.

FC Den Bosch – ADO Den Haag : 1 – 2 (0 – 0)

Scoreverloop : 54e min. 0 – 1 Sellouki, 74e min. 1 – 1 Boumassaoudi, 86e min. 1 – 2 v.Mieghem

Gele kaarten : Zelalem (FC Den Bosch), Komljenovic (ADO Den Haag)

Scheidsrechter :  Martin van den Kerkhof

Toeschouwers : 3.999

Opstelling FC Den Bosch : Roggeveen, Maas, v.d.Bogert (70/Boumassaoudi), Henning, de Groot, Zelalem (88/Leijten), Ikeshita, Mulders (88/Gyamfi), Kotzebue (85/v.Bakel), Kostorz (88/Ogbaidze), Vicario

Opstelling ADO Den Haag : Wentges, Absalem, Granli, Waem, Ché (60/Siereveld), Klas, Sürmeli (79/Komljenovic), Koudossou, v.Mieghem, Sellouki (79/R.Esajas), Veerman

Foto’s: ADOFans.nl