Kalazic begint eerste training zonder Verheydt en Asante

Hoofdtrainer Darië Kalazic is maandagmiddag de eerste training bij ADO Den Haag begonnen zonder Thoma sVerheydt en Tyrese Asante. Over de eerste heeft de Haagse club via een Tweet naar buiten gebracht dat de spits de gelegenheid krijgt om een mogelijke transfer naar het buitenland voor te bereiden. Naar verluidt zou het gaan om een Turkse club (‘ Antalyaspor’). Als de inwoner van Zoetermeer, die nog een tweejarig contract heeft, persoonlijk rond komt moet de Turkse club nog wel met ADO om de tafel om het contract af te kopen. 

Tyrese Asante

Ook Tyrese Asante ontbrak op de eerste  training. Op social media gaat rond dat ook de verdediger bezig zou zijn met een andere club maar dat werd door Technisch Directeur Joris Mathijsen voor de microfoon van Haagse Topsport hardnekkig ontkent en gaf aan dat Asante ontbrak vanwege ziekte.

Nog geen assistenten

Trainer Kalazic liet desgevraagd voor de microfoon van Haagse Topsport weten dat de nog aan te trekken assistenten nog niet bekend zijn. Hij gaf wel aan dat nauwkeurigheid in dit traject allesbepalend is en ‘geduld’ voor de juiste keuze leidend is.

Aan te trekken spelers

Het is duidelijk dat de selectie versterking nodig heeft. Mathijsen liet desgevraagd weten dat ingezet wordt op de tussen de acht en tien versterkingen. Kalazic wilde niet ingaan op de vraag of daar nog een keeper bijzit en verwees naar de Technisch Directeur.  

Besloten oefenwedstrijden

De Haagse club had al in eerder stadium gecommuniceerd dat de oefenwedstrijden tegen andere binnen dan wel buitenlandse BVO’S zonder publiek zullen worden afgewerkt. Joris Mathijsen liet desgevraagd weten dat dit uitsluitend ter maken heeft met de lokale autoriteiten dit vanwege veiligheidsredenen.

Redactie: Rob Blankenstein

Foto’s : Adofans.nl