ADO Den Haag sluit trainingskamp af met 1 – 1 gelijkspel tegen VVV Venlo

ADO Den Haag heeft vrijdagmiddag haar laatste (besloten) oefenwedstrijd gedurende het trainingskamp, met als uitvalbasis Wageningen, afgewerkt. Tegenstander was competitiegenoot VVV Venlo. Bij rust was de eindstand van 1- 1 al bereikt.

1e Helft

Het eerste gevaar kwam van de Limburgers. Uit een corner was het Lars Hutten die de weer in de basis teruggekeerde Hugo Wentges op de proef stelde maar het schot was te zacht om echt voor gevaar te zorgen. Zo’n tien minuten later was de ploeg van Kalazic voor het eerst dreigend in de persoon van Robyn Esajas die uit een corner een kans kreeg maar het vizier niet op scherp had staan. Nauwelijks een minuut later was het wel raak maar dan  aan de andere kant waar Elias Sierra wel het net wist te vinden. Het antwoord van de Hagenaars liet niet lang op zich wachten maar het schot van Dhoraso Klas van buiten de zestien werd door de doelman van de Limburgers net uit de hoek getikt.

Komljenovic

Na ruim vijfentwintig minuten was het Sacha Komljenovic die de stand wel gelijk trok uit een assist van Klas. De middenvelder scoorde daarmee in alle tot nu toe gespeelde oefenwedstrijden.

Afgekeurde goal

De Venlonaren dachten niet veel later weer op voorsprong te komen maar na protesten van de Haagse formatie  keurde de scheidsrechter na overleg met zijn assistent de treffer af vanwege buitenspel.

Paal

Een minuut voor het rustsignaal was Komljenovic dicht bij zijn tweede treffer maar hij zag zijn kopbal op de paal uiteenspatten waarna de bal uit de rebound werd naast geschoten. Met de 1 – 1 zochten de ploegen de kleedkamers op.

2e Helft

Na een kleine tien minuten was het Wentges die als eerste in actie moest komen. De maker van de  0 – 1 Sierra stelde de Haagse doelman met een afstandsschot op de proef. Ook Nick Venema van de ploeg van trainer Rick Kruys kreeg uit een corner een mogelijkheid maar hij zag zijn schot over het Haagse doel verdwijnen. In het verdere verloop van deze helft gebeurde er weinig opzienbarends meer en slaagde beide ploegen er niet meer in om echte kansen te creëren. Met een 1 – 1 eindstand betekende dat voor de ploeg uit Venlo het eerste punt uit de tot nu toe zes gespeelde oefenwedstrijden.

Sparta Rotterdam

Komende dinsdag 1 augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het programma. Achter gesloten deuren is dan eredivisionist Sparta Rotterdam de tegenstander.