Die Haghe promoveert naar de Ereklasse!

Het is alweer een tijdje geleden dat Die Haghe in de competitie uitkwam tegen topploegen als Fortuna en PKC, maar vanaf september behoort dat zeker tot de mogelijkheden. Afgelopen zaterdag werd Die Haghe de beste 2e van alle overgangsklassen, waardoor de talentvolle Haagse ploeg volgend veldseizoen zeker is van een plek op het hoogste niveau: de Ereklasse!

De laatste horde op weg naar deze promotie vormden de Antilopen uit Leusden: hier moesten nog 2 punten aan het saldo worden toegevoegd om als beste 2e te eindigen. Mede dankzij de tropische weersomstandigheden werd het nog een pittige horde ook.

Matige eerste helft

Die Haghe dacht er wellicht een beetje te makkelijk over, kwam meteen met 3-0 achter en solliciteerde naar de snelste time-out ooit. Die kwam er niet, want binnen no-time gingen de Kanaries erop en erover naar 3-5. Daarna brak een periode van algehele malaise aan met matig spel, foute passes en gemiste kansen. Iedereen stond stil want iedereen stond vrij, maar de bal wilde er niet in. Gelukkig kon Antilopen ook geen vuist maken en de ruststand bleef steken op 4-5. Niet best.

Onverwachte versnelling

Even terug naar ons eigen spelletje, was de boodschap in de rust. Dat werd goed opgepikt en Die Haghe liep vrij snel uit naar 5-9 waardoor iedereen dacht dat de buit wel zo’n beetje binnen was. Antilopen bleek echter een verrassende versnelling in huis te hebben en vocht zich via 9-9 terug naar 11-11. Toen volgde wél een time-out te om de plotselinge flow van Antilopen te remmen. De Haagse ploeg kreeg weer controle over de wedstrijd en er vielen ineens een paar doelpunten achter elkaar: 11-17. Daarmee was het gespeeld en werd het uiteindelijk 13-19, mede door een geweldige invalbeurt van Mick van der Heiden die 5 minuten voor tijd inviel en een 100% score behaalde: 2 schoten, 2 keer raak!

Trots

“Het is onwijs knap wat deze jonge selectie de afgelopen twee jaar heeft gepresteerd”, zegt coach Tim Abbenhuis. “Vorig jaar veld en zaal gepromoveerd, dit seizoen tweede in de zaal en de beste tweede op het veld. Ze zijn dit jaar weer enorm gegroeid qua spel en je ziet dat ze zowel fysiek als mentaal veel beter opgewassen zijn tegen vaak ervarener tegenstanders. Daarbij zijn ze bereid zich voor elkaar op te offeren en de opdracht uit te voeren. Ik ben hartstikke trots en zie er naar uit deze groeicurve volgend seizoen in de Ereklasse voort te zetten.”