Darije Kalezic nieuwe hoofdtrainer ADO Den Haag


ADO Den Haag heeft Darije Kalezic gecontracteerd als nieuwe hoofdtrainer van de club. Kalezic vertrok een paar weken geleden bij Jong FC Utrecht waar hij twee seizoenen actief was. De Bosnische oefenmeester tekent voor twee jaar in Den Haag.

De club is druk bezig met het completeren van de technische staf en verwacht daar binnen korte termijn meer duidelijkheid over te geven.
De 53-jarige oefenmeester was als voetballer in twee verschillende periodes actief voor FK Velež uit Bosnië-Herzegovina en in Nederland voor FC Den Bosch, RKC Waalwijk, AGOVV Apeldoorn en De Graafschap.

In 2006 hangt de in Zwitserland geboren Kalezic zijn voetbalschoenen aan de wilgen en wordt hij aangesteld als beloftentrainer bij De Graafschap. Twee jaar later schuift Kalezic door en wordt hij assistent van het eerste elftal waarna een jaar later de stap naar het hoofdtrainerschap volgt.

In het seizoen 2009-2010 pakt Kalezic de titel van de eerste divisie met de club uit Doetinchem. Na zijn periode in de Achterhoek werkt de oefenmeester voor verschillende clubs in binnen- en buitenland waaronder onder andere SV Zulte Waregem, Jong PSV, Roda JC Kerkrade en Wellington Phoenix.

In 2019 werkt Kalezic kortstondig bij het Indonesische PSM Makassar waar hij de nationale beker wint. In de zomer van 2021 is Jong FC Utrecht, na een eenjarig dienstverband bij MVV Maastricht, de volgende bestemming. In Utrecht stond Kalezic twee volledige seizoenen aan het roer als hoofdcoach van de beloftenploeg.


Technisch directeur Joris Mathijsen: “Darije is al meer dan veertien jaar actief als oefenmeester in het betaald voetbal, waarvan de afgelopen jaren in de Keuken Kampioen Divisie, dus brengt hij dus de nodige ervaring met zich mee. Hij heeft bewezen ploegen naar een hoger niveau te kunnen tillen en bracht De Graafschap ooit als trainer terug naar de eredivisie. Daarnaast weet Darije als geen ander hoe het is om te werken met jonge talenten.

We zijn ervan overtuigd dat Darije daarom de geschikte man is voor deze klus. Verder zijn we nog druk bezig met het completeren van de trainersstaf en hopen we daar snel duidelijkheid in te kunnen verschaffen. Het is goed dat deze belangrijke functie nu is ingevuld en kijken we vooruit naar het seizoen dat ons te wachten staat .